bd453c22415554e4edc70886420e179c_L

Na een succesvolle pilot van drie maanden, lanceerde Funda op 12 april in heel Nederland het nieuwe concept Woningruil; een tool voor makelaars om de markt een nieuwe impuls te geven. Funda linkt het bestaande woningaanbod met zoekprofielen en doet op basis daarvan woningruilsuggesties. Hoe zijn die eerste maanden verlopen? Zijn er al successen geboekt? 

Na een succesvolle pilot van drie maanden, lanceerde Funda op 12 april in heel Nederland het nieuwe concept Woningruil; een tool voor makelaars om de markt een nieuwe impuls te geven. Funda linkt het bestaande woningaanbod met zoekprofielen en doet op basis daarvan woningruilsuggesties. Hoe zijn die eerste maanden verlopen? Zijn er al successen geboekt? 

Gonneke Daris van Funda: “Van een geheel zuivere woningruil is voor zover we weten nog geen sprake, maar wel van meerdere transacties waarbij onze functionaliteit geholpen heeft. Het systeem heeft inmiddels bijna 1.300 woningruilvoorstellen gevonden, dus we hebben goede hoop dat er binnenkort wel volledige woningruil via Funda zal plaatsvinden.”

Hoog percentage

“Inmiddels maakt al 30 procent van de makelaars die bij Funda zijn aangesloten, gebruik van de functionaliteit. Dat is een enorm hoog percentage, aangezien we pas drie maanden actief zijn. Makelaars maken massaal gebruik van de folders die Funda beschikbaar heeft gesteld om consumenten te informeren; er zijn er al ruim 25.000 besteld.”

Essentiële stap

“We zien dat steeds meer makelaars de verkoper van een woning instellen en deze ook direct uitnodigen voor Woningruil. Hierdoor komt een koppeling met het ‘Mijn Funda’-account van de verkoper tot stand, en krijgt de makelaar inzicht in de vraagzijde. Dit is een essentiële stap die het gesprek opent tot het invoeren en verbeteren van de zoekprofielen.”

Oplossing

“Niet alleen makelaars hebben de tool positief ontvangen, ook verkopers zijn er positief over. Afhankelijk van de situatie van de verkoper biedt Woningruil een goede kans om snel tot de oplossing van een probleem te komen. Bijvoorbeeld in het geval van werkloosheid of een echtscheiding; situaties waarbij mensen hun woning zo snel mogelijk willen inruilen voor een woning in een lager segment.”

Ruilen voor courantere woning

“Woningruil is ook interessant voor consumenten die hun woning al lange tijd te koop hebben staan en deze willen ruilen voor een courantere woning, die ze dan wellicht binnen kortere tijd weer kunnen verkopen. Makelaars gebruiken de tool momenteel vooral veel in dit soort situaties, maar hij wordt natuurlijk ook voor ‘gewone’ ruil gebruikt.”

Samenwerking met makelaars

Woningruil is ontstaan door een intensieve samenwerking van Funda met meerdere makelaars. Daris: “Deze samenwerking is zowel ons als de makelaars erg goed bevallen. We blijven daarom ook nu in contact met elkaar en verbeteren de functionaliteit op basis van hun feedback.”

Verbetering

“Er is onlangs een kleine wijziging aangebracht, waardoor makelaars hun cliënten via ons systeem kunnen attenderen op het feit dat hun zoekopdracht niet specifiek genoeg is. Daarbij staan dan tips om de zoekopdracht te verbeteren. Door deze aanpassing worden er wellicht minder woningruilsuggesties gevonden, maar zijn ze wel van kwalitatief betere aard.”

Hoe meer, hoe beter

“Het doel is om de makelaar met deze tool te ondersteunen in zijn werkzaamheden. Door deze tool te gebruiken vergroot hij zijn verkoopkansen, en daarmee zijn kans op succes. Nu de tool gelanceerd is, is het aan makelaars en consumenten zelf: hoe meer van hen deelnemen, hoe groter de kans op woningruil.”