leennormen

Beleggen in vastgoed is populair, dat zien ook diverse banken en andere aanbieders van beleggingsproducten. Zij spelen daar dan ook slim op in. Zo kunnen particulieren bij Blandlord sinds kort beleggen in verhuurd vastgoed.

Beleggen in vastgoed is populair, dat zien ook diverse banken en andere aanbieders van beleggingsproducten. Zij spelen daar dan ook slim op in. Zo kunnen particulieren bij Blandlord sinds kort beleggen in verhuurd vastgoed.

Het rendement dat de belegger ontvangt, is een aandeel van de huurinkomsten. Beleggers kiezen zelf een aantal woningen uit, waarin ze bijvoorbeeld een bedrag van €1.000 willen beleggen, op deze manier zijn de risico’s lager dan wanneer er €10.000 in één woning wordt belegd. Maar waar moet je nu eigenlijk rekening mee houden als je zelf in vastgoed wilt beleggen?

Soort woning
Allereerst is van belang in welk soort woning je wilt gaan beleggen: kies je voor studentenkamers, eengezinswoningen, vakantiehuizen of seniorenwoningen? Belangrijk is om je goed te verdiepen in de markt: hoeveel huur kun je vragen en wat zijn de faciliteiten in de buurt? Het is in ieder geval verstandig om vastgoed in je eigen regio te kopen, zodat je op de hoogte kunt blijven van de ontwikkelingen.

Lange termijn
Beleggen in vastgoed is geen korte termijn belegging, als je eenmaal een woning hebt gekocht, kun je er niet zomaar weer vanaf. Houd daarom een periode van 15 tot 20 jaar aan.  Na deze periode stijgen de onderhoudskosten, waardoor je rendement lager wordt. Bedenk dus goed of je zo’n lange termijn investering kunt veroorloven.

Niet zelf je beleggingen kiezen?
Wanneer je het niet ziet zitten om zelf actief op zoek te gaan naar vastgoed waarin je wilt beleggen, kun je je geld ook laten beleggen in vastgoed. Dit kan door middel van fondsbeleggen. Er zijn diverse  fondsen waarin je geld over een groot aantal aandelen en obligaties verspreid wordt. Dit kan in alle sectoren zijn, maar je kunt er ook voor kiezen om je geld specifiek in een vastgoedfonds te laten beleggen. Zo heb je zelf geen omkijken naar je beleggingen en worden de risico’s gespreid.

Wanneer je wilt beleggen in vastgoed zijn er dus veel verschillende mogelijkheden. Veel is afhankelijk van het feit dat je zelf je beleggingen kiest, of dat je je geld wilt laten beleggen. Wanneer je zelf vastgoed uit wilt kiezen om in te beleggen is er meer tijd, kennis en eigen vermogen vereist dan wanner je het door een externe partij laat beleggen.