CBS: koopwoningen bijna 9 procent duurder in november

Volgens het CBS lagen de prijzen van bestaande koopwoningen in november 8,9 procent hoger dan in november 2019. De prijsindex voor bestaande koopwoningen lag vorige maand op het hoogste niveau ooit.

De prijsstijging zwakte in 2019 wat af, maar trok in 2020 weer aan. Dit blijkt uit onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

De prijsstijging van koopwoningen was in november volgens het CBS iets minder groot dan in oktober, toen de huizenprijzen het sterkst stegen in bijna twee jaar.


Woningmarktcijfers geven een verkeerd prijsbeeld, is de stelling in Vastgoed actueel nummer 10. Hoe denken Dick Arts van VIND Makelaardij Nijmegen, Gaby van Mil van Jaam.nl in ‘s Hertogenbosch, Alfred De Kleermaeker van  Huizen en Tamara Frankhuisen van Taxara Hilversum hierover? Lees het in het magazine!

Tekst gaat verder onder de afbeelding

 


Gemiddeld werden volgens het CBS woningen in november voor 344.000 euro verkocht. Dat is een iets lager bedrag dan in oktober, toen de gemiddelde verkoopprijs net boven de 350.000 euro lag. Er werden vorige maand in totaal 18.449 huizen en appartementen verkocht, registreerde het Kadaster. Dat is bijna 1 procent meer dan een jaar eerder.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

NVM: prijsstijging koopwoningen grootste in 20 jaar

Meer transacties in november

In de eerste elf maanden van dit jaar kregen 209.000 huizen een andere eigenaar. Dat komt neer op een toename van bijna 7 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2019.