Vastgoed actueel - robot

De Thuis Hypotheek van Centraal Beheer is nu ook te sluiten met volledig geautomatiseerd advies. Hiervoor werkt de verzekeraar samen met online adviesontwikkelaar Fiew uit Brielle. Dat meldt am:web.

De Thuis Hypotheek van Centraal Beheer is nu ook te sluiten met volledig geautomatiseerd advies. Hiervoor werkt de verzekeraar samen met online adviesontwikkelaar Fiew uit Brielle. Dat meldt am:web.

Centraal Beheer zegt te geloven in online advies als aanvullende distributievorm voor de Thuis Hypotheek. “Wij zien dat klanten steeds meer online willen doen, en ook behoefte blijven houden aan advies of bevestiging. Zij kunnen nu bij ons een hypotheek sluiten op die manier die het best bij hen past”, zegt Angela Eijlander, manager Hypotheken van Centraal Beheer. “Hoewel online advies nog in de kinderschoenen staat, vinden we het interessant om onze klanten te wijzen op deze mogelijkheid.”

Online advies kan volgens Centraal Beheer een uitkomst bieden voor klanten die geen face-to-face gesprek met een adviseur willen, maar toch meer inzicht en bevestiging willen dan bij het volledig online afsluiten via de execution only route die de verzekeraar ook biedt.

Kosten

De kosten voor advies en bemiddeling komen samen op €790. Dit zijn de kosten die Firew berekend. Het online adviestraject is alleen beschikbaar voor starters op de woningmarkt. Doordat Fiew advies geeft is het niet nodig dat de consument een kennis- en ervaringstoets aflegt.

Online adviesstraat

Fiew, een advieskantoor uit Brielle, lanceerde vorig jaar oktober een online adviesstraat voor starters op de woningmarkt. Modules voor andere doelgroepen, zoals doorstromers, zijn in de maak.

Bron: am:web