Dit zijn de vier beste waterbestendige vloeren

2696

Een waterdichte of waterbestendige vloer is gemaakt van materiaal dat water en vocht niet absorbeert, maar afstoot. Is het materiaal volledig waterdicht, dan loopt de vloer geen schade op door vocht, ook niet als de vloer nat blijft. Lees wat de vier beste waterbestendige vloeren zijn.

Partnercontent

Keramische tegelvloeren

Een bekende keuze voor badkamers en keukens zijn keramische tegelvloeren. Door het glazuur kunnen vloeistoffen niet door de tegel heen dringen.

Laminaatvloeren

Als de laminaatvloer is gemaakt van een harscompound op houtsnipperbasis en vervolgens is behandeld met een coating, dan is deze waterbestendig. De vloer is dus niet 100% waterdicht. Dit betekent dat als er lang water op de vloer blijft liggen, het door de coating kan sijpelen. Met als gevolg dat het laminaat kromtrekt. Er is ook laminaat op de markt dat volledig uit kunststof bestaat, waardoor dit waterdicht is.

Tenzij je huis staat in een gebied met overstromingsrisico, is waterbestendigheid voldoende voor de meeste vloeren in huis. De vloer komt immers vooral in aanraking met vocht door het morsen van dranken en lekkages. In deze gevallen kun je de vloer weer snel drogen en staat hij niet dagenlang onder water.

Tapijt

Pas vrij recent werd tapijt een waterbestendige optie. Dankzij de technologie zijn er inmiddels veel soorten tapijt van synthetische vezels die niet alleen bestand zijn tegen water, maar ook tegen vlekken. Waterbestendig tapijt is gemaakt van materialen die vocht afstoten in plaats van absorberen. Dit betekent dat gemorste vloeistoffen op de toplaag van het tapijt blijven zitten. Er bestaat zelfs tapijt van thermoplast dat volledig waterdicht is.

PVC

De afgelopen jaren is PVC getransformeerd tot vloerbedekking die bestand is tegen alle soorten van beschadiging. Er bestaan dan ook 100% waterdichte PVC-vloeren. PVC als vloer voor de keuken, badkamer en kelder is dan ook een prima keuze. Bovendien is een dergelijke vloer speciaal behandeld om vlek- en krasbestendig te zijn, zodat deze bestand is tegen intensief gebruik. De vloer is verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan kleuren en patronen, zoals houtlook. Er bestaan ook vinylachtige vloeren met een harde kern, die eveneens 100% waterdicht zijn.