dinsdag, november 29, 2022
Regulering huurmarkt vrije sector kan leiden tot wachtlijsten

Regulering huurmarkt vrije sector kan leiden tot wachtlijsten

0
Regulering van de middenhuur leidt niet alleen tot lagere rendementen voor woningbeleggers, maar ook tot minder verhuisbewegingen. Dat zou een slechte ontwikkeling zijn, zegt DNB in een analyse.
nieuwbouwvergunningen

Veel minder nieuwbouwvergunningen afgegeven

0
Het aantal woningen waarvoor een vergunning is afgegeven is in de afgelopen vier kwartalen met 11,2% gedaald ten opzichte van de vier kwartalen daarvoor. In totaal werden er tussen oktober 2021 en september 2022 voor ruim 64.000 nieuwe woningen vergunningen afgegeven. Dat blijkt uit cijfers van het Economisch Bureau van ABN Amro.
verduurzaming financieren

Helpdesk: verduurzaming financieren, dit zijn de mogelijkheden

0
Lastige praktijkproblemen, wie kent ze niet? Onze Vastgoed-helpdesk geeft antwoord. Deze keer: wat zijn de mogelijkheden om verduurzaming van een woning te financieren.
variabele hypotheekrente

Variabele hypotheekrente en ontbindende voorwaarden gewilder bij huizenkoper

0
Huizenkopers kiezen steeds vaker voor een variabele hypotheekrente óf om hun rente voor één jaar vast te zetten. Daarnaast kiezen kopers volgens De Hypotheekshop weer vaker voor ontbindende voorwaarden.
Invoering Omgevingswet dreigt een soap te worden

Invoering Omgevingswet dreigt een soap te worden

0
Vorige maand werd de invoering van de Omgevingswet voor de vijfde keer uitgesteld, van 1 januari naar 1 juli 2023. Maar het is nog de vraag of die nieuwe datum wél gehaald gaat worden. De ict gooit opnieuw roet in het eten