woensdag, september 22, 2021
Funda-certificaten

‘NVM wil meewerken aan verkoop Funda-certificaten aan derde partij’

0
Voorzitter Timo Smit van de groep minderheidsaandeelhouders van Funda zegt in een interview met Vastgoedmarkt dat met NVM gesprekken lopen over de verkoop van Funda-certificaten aan een derde partij.
opkoopbescherming

‘Juridische haalbaarheid opkoopbescherming in hele stad is onzeker’

0
Het is niet zeker of opkoopbescherming voor hele steden juridisch haalbaar is. Dat zegt hoogleraar Huisvestingssystemen Peter Boelhouwer. Steden als Utrecht en Amsterdam kijken naar mogelijkheden hiervoor.
transparant biedsysteem

‘Transparant biedsysteem leidt tot hogere verkoopprijs’, werkwijze makelaars onder vuur

0
Een transparant biedsysteem levert een hogere verkoopprijs op dan het huidige gesloten biedsysteem, blijkt uit onderzoek van De Kleine Consultant (DKC) in opdracht van huizenplatform House.nl. Ondertussen ligt het huidige systeem steeds meer onder vuur, zo blijkt onder andere uit onderzoek van Radar.
woningbeleggers

Grote steden willen opkoopbescherming voor hele stad

0
Meerdere grote steden willen de opkoopbescherming, die per 1 januari ingaat, meteen in de hele gemeente invoeren om woningbeleggers te weren van de woningmarkt.
tijdelijke huurcontracten

Verhuurders gebruiken ongeldige opzegtermijnen bij tijdelijke huurcontracten

0
Verhuurders gebruiken op grote schaal ongeldige opzegtermijnen in tijdelijke huurcontracten. Ze eisen dat nieuwe huurders minimaal zes of twaalf maanden huur betalen, ook als ze eerder weg willen.