woensdag, mei 31, 2023
rechtsbijstandsdiensten

Verschillende rechtsbijstandsdiensten voor de ondernemer

0
Een ondernemer zal hoe dan ook een keer voor juridische uitdagingen komen te staan. Juridische kwesties kunnen erg ingewikkeld zijn en er zijn dan ook soms professionals nodig om deze op te lossen. Gelukkig...
ISDE-subsidie

Huiseigenaren laten duurzaamheidssubsidie liggen door complexe aanvraag

Een op de drie huiseigenaren haakt af bij de aanvraag van ISDE-subsidie. Zij vinden het proces te ingewikkeld en tijdrovend, blijkt uit klachten bij het subsidiemeldpunt van Vereniging Eigen Huis (VEH).
nieuw tuchtrechtsysteem

Stelling Vastgoed Actueel 3: Nieuw tuchtrechtsysteem is onafhankelijk genoeg

0
In de rubriek De Stelling geven vier makelaars hun mening. Deze keer gaat de stelling over het nieuwe tuchtrechtsysteem.
studieschuld

Studieschuld vaak geen onderwerp in hypotheekgesprek

Hypotheekadviseurs vragen bij veel starters niet naar een eventuele studieschuld of private leaseverplichting. Dat blijkt uit onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) onder recente hypotheeksluiters. De AFM wil daarom een onderzoek starten naar de kwaliteit van hypotheekadvies.
rijksvastgoedbedrijf

Overheid wil zelf vastgoed gaan ontwikkelen

De Rijksoverheid wil eigen grond en vastgoed ‘meer strategisch' gaan inzetten om onder meer woningtekorten het hoofd te bieden. Om dat voor elkaar te krijgen moet het Rijksvastgoedbedrijf onder meer een eigen ontwikkeleenheid krijgen.