woensdag, februari 8, 2023
fonds

Kabinet komt met fonds voor betaalbare koopwoningen starters

0
Het kabinet komt met een fonds van €40 miljoen dat koopstarters meer kansen geeft op een betaalbare woning. Ook moeten gemeenten meer gaan doen voor jongeren, vindt het kabinet.
aantal hypotheekaanvragen

Kwart meer hypotheekaanvragen jonge kopers

0
Het aantal hypotheekaanvragen voor de aankoop van een woning onder jonge huizenkopers tussn 18 en 28 jaar is in januari met 25% gestegen in vergelijking met dezelfde maand een jaar geleden. Dat terwijl het totaal aantal hypotheekaanvragen sterk is gedaald.
stijging ozb

Stijging woonlasten gemiddeld begroot op 6%

0
De gemeentelijke woonlasten stijgen dit jaar met 6%. Gemeenten verwachten dit jaar € 12,2 miljard te ontvangen uit heffingen. Dat is 6,1% meer dan voor 2022 werd begroot. Dat meldt het CBS op basis van onderzoek naar de begrote opbrengsten van gemeenten.
invoering biedlogboek voor makelaars

Moeizame start invoering biedlogboek voor makelaars

0
De invoering van het biedlogboek voor makelaars komt moeizaam van de grond omdat de twee aanbieders, Eerlijk Bieden en databedrijf Realworks, ruziën over de technische aspecten. Dit blijkt uit een rondgang van het FD.
Alleen nog klimaatbestendig bouwen in Waterschap Rijnland

Alleen nog klimaatbestendig bouwen in Waterschap Rijnland

0
Hoogheemraadschap Rijnland anticipeert als een van de eerste waterschappen op klimaatverandering. Volgens de nieuwe Waterschapsverordening moeten projectontwikkelaars straks aantoonbaar zorg dragen voor maatregelen tegen o.a. wateroverlast.