woensdag, mei 31, 2023
Tweedeling op de markt voor energiezuinige koopwoningen

Tweedeling op de markt voor energiezuinige koopwoningen

0
Juist de inkomensgroepen die een lage energierekening hard kunnen gebruiken, zijn minder vaak in staat een energiezuinige woning te kopen. Huizen met een A-label zitten vaak in het duurdere segment. Tot deze wrange conclusie komt hypotheekverstrekker BLG Wonen.
5 handige tips voor het isoleren van je huis

5 handige tips voor het isoleren van je huis

0
Steeds vaker kiezen mensen in Nederland ervoor om hun woning te verduurzamen. Dat heeft onder andere te maken met het feit dat een op de drie Nederlanders sinds de coronacrisis duurzamer wil leven. Dat blijkt uit onderzoek van MilieuCentraal.
effect energielabel woningwaarde

Effect energielabel op woningwaarde groter dan ooit

0
Het effect van een verbeterd energielabel op de woningwaarde is op dit moment groter dan ooit. Een verbetering van het label zorgt gemiddeld voor een waardevermeerdering van 7,2% ten opzichte van dezelfde woning met het oude label.
Rickwin Huisman

Architect en bouwinnovator Rickwin Huisman: ‘Nú het bouwproces veranderen’

0
Architect Rickwin Huisman weet hoe het bouwen van woningen efficiënter en duurzamer kan. Is hij de ontregelaar die de woningmarkt nodig heeft?
verplichte verduurzaming

Geen verplichte verduurzaming voor appartementen en monumenten

0
Appartementen en monumenten worden uitgezonderd van verplichte verduurzaming. Dat schrijft minister Hugo de Jonge aan de Tweede Kamer.