zaterdag, november 27, 2021
hypotheekomzet

Hypotheekomzet groeit naar €41 miljard

0
In het derde kwartaal is de totale hypotheekomzet gegroeid naar €41 miljard. Dit is een stijging van 12,2% ten opzichte van hetzelfde kwartaal van vorig jaar en een stijging van 10% ten opzichte van...
energielabel verkoop

Rood energielabel steeds minder in trek bij verkoop

0
De energiezuinigheid van een woning wordt steeds belangrijker bij de verkoop. Uit onderzoek blijkt dat 'rood' gelabelde (energielabel F en G) woningen tegen een groeiende prijskorting worden verkocht.
boete energielabel

Boete bij ontbreken geldig energielabel omhoog van €170 naar €435

0
Sinds 1 november betaalt een woningeigenaar een fors hogere boete als zijn woning bij verkoop of oplevering niet beschikt over een geldig energielabel: € 435 in plaats van € 170.
Laadpalen

Laadpaal aanvragen makkelijker voor VVE’s

0
VVE's kunnen gemakkelijker een laadpaal aanvragen voor plaatsing bij een appartementencomplex. Ze kunnen subsidie aanvragen voor een adviseur op dit gebied en de regelgeving rond laadpalen wordt eenvoudiger.
subsidies verduurzamen

42% van de Nederlanders benut subsidies verduurzamen woning niet

0
Veruit de meeste Nederlanders betalen het verduurzamen van de woning zelf. Ze weten te weinig van subsidies om te verduurzamen. Dit blijkt uit Duurzaam Wonen, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder 4.000 Nederlanders.