donderdag, december 8, 2022
woonoppervlakte

Nederlanders hebben gemiddeld 53 vierkante meter woonoppervlakte

0
Nederlanders hadden in 2021 gemiddeld 53 vierkante meter woonoppervlakte per persoon. Ouderen hebben gemiddeld meer woonruimte dan jongeren. Onder 70-plussers wonen vooral alleenstaande vrouwen groter dan gemiddeld.
starters woningmarkt

Bijna twee keer modaal inkomen nodig om huis te kopen

0
Jonge starters op de woningmarkt moeten bijna twee keer een modaal salaris verdienen om aan een koopwoning te kunnen komen, blijkt uit berekeningen van Rabobank. Door gestegen woningprijzen, hogere hypotheekrentes en strengere leennormen is de drempel voor starters nog hoger geworden.
Regulering huurmarkt vrije sector kan leiden tot wachtlijsten

Regulering huurmarkt vrije sector kan leiden tot wachtlijsten

0
Regulering van de middenhuur leidt niet alleen tot lagere rendementen voor woningbeleggers, maar ook tot minder verhuisbewegingen. Dat zou een slechte ontwikkeling zijn, zegt DNB in een analyse.
nieuwbouwvergunningen

Veel minder nieuwbouwvergunningen afgegeven

0
Het aantal woningen waarvoor een vergunning is afgegeven is in de afgelopen vier kwartalen met 11,2% gedaald ten opzichte van de vier kwartalen daarvoor. In totaal werden er tussen oktober 2021 en september 2022 voor ruim 64.000 nieuwe woningen vergunningen afgegeven. Dat blijkt uit cijfers van het Economisch Bureau van ABN Amro.
verhuizen

900.000 mensen willen verhuizen, maar vinden geen woning

0
Bijna 900.000 mensen willen verhuizen, maar kunnen geen woning vinden. Het gaat vooral om jongeren die nog thuiswonen en alleenstaanden onder de 40.