person-woman-desk-laptop

Branchevereniging voor financieel adviseurs CFD begint een huizenplatform. Financieel advieskantoren brengen daarop woningen onder de aandacht bij elkaars klanten. Verkopend makelaars kunnen de site gebruiken als extra verkoopkanaal, waarvoor ze zich dan moeten aanmelden bij een financieel adviseur.

CFD, Commissie Financiële Dienstverlening, heeft de site Huizenlinks.nl opgezet met als doel het netwerk van financieel adviseurs op de huizenmarkt beter te benutten. De adviseurs bieden met de site een extra service aan hun klanten. Zij zetten een woningadvertentie op het platform. Die komt vervolgens onder de aandacht bij 4.000 advieskantoren die bij CFD zijn aangesloten. Bij de advertenties staat een link naar de site van de makelaar.

Voor huizenverkopers is het platform een extra verkoopkanaal dat ze kunnen inzetten wanneer zij hun woning niet direct verkopen, zegt CFD. Verkopers kunnen de woning wellicht sneller verkopen of een betere prijs maken wanneer ze gebruikmaken van het netwerk van hun adviseur. Een intermediair heeft gemiddeld 1.000 klanten, en daarmee bereikt de koper via de CFD-leden 4 miljoen huishoudens, aldus de branchevereniging.

Verkopend makelaars

Verkopend makelaars kunnen ook via de site woningen promoten die zij te koop hebben staan. Makelaars kunnen dat alleen doen via de bemiddeling van de financieel adviseur. Andersom kan een adviseur makelaars actief benaderen om zich als bemiddelaar van Huizenlinks.nl aan te bieden.

‘Site voegt iets toe aan Funda’

CFD zegt met het huizenplatform in te spelen op de vraag van adviseurs om actiever te worden in diensten rondom de aan- en verkoop van huizen. Een nieuwe site kan iets toevoegen aan wat Funda al aanbiedt, zegt CFD-voorzitter Edwin Herdink tegen AMweb. “Funda is een makelaarsplatform waar consumenten kunnen kijken wat het aanbod is. Maar daar is het intermediair niet bij betrokken. Terwijl de adviseur juist een unieke positie heeft in de woningmarkt. Vaak is het de eerste persoon die van zijn klant hoort dat hij wil verhuizen of zijn woning wil verkopen.”

Een CFD-lid kan een woning voor €75 op het platform plaatsen en die dienst doorverkopen aan de klant.