Gouden Lotus Awards

NIBC Direct wint een Gouden Lotus Award 2022 voor beste hypotheekverstrekker. Beste nieuwkomer in hypotheekverstrekkers is Lot Hypotheken.

De verkiezing Gouden Lotus Awards Hypotheekmarkt is een initiatief van vakblad InFinance en Hypotheek Business Club. Voor de verkiezing brengen financieel adviseurs en advieskantoren in Nederland hun stem uit. Zij konden dat dit jaar doen van 7 maart tot 13 mei.

Beste hypotheekverstrekker: NIBC Direct

NIBC Direct is dit jaar uitgeroepen tot beste hypotheekverstrekker vanwege zijn flexibiliteit, goede bereikbaarheid en snelheid. De financieel adviseurs geven aan dat ze zich met de producten van NIBC in het adviestraject kunnen onderscheiden. Ze prijzen de scherpe rentes en de deskundige acceptanten die in oplossingen denken. Bovendien is er lof voor de accountmanagers die dag en nacht voor de adviseurs klaar staan en de voorbespreekdesk.

In deze categorie waren ook Obvion en Florius genomineerd.

Beste nieuwkomer: Lot Hypotheken

De Gouden Lotus Award 2022 voor beste nieuwkomer gaat naar Lot Hypotheken. Grote pluspunten van deze hypotheekverstrekker zijn scherpe rentes en korte doorlooptijden. De adviseurs noemen Lot Hypotheken daarnaast verfrissend, duidelijk en accuraat. Lof Hypotheken is het groene zusje van NIBC Direct. Andere genomineerden waren HollandWoont en Woonnu.

Beste hypotheekproduct: Pilot Duurhuur

Een Innovatie Award ging naar de pilot Duurhuur, een initiatief van Aegon, BLG Wonen, Florius, ING Bank, NHG en Vereniging Eigen Huis. Deze marktpartijen vinden dat huurders die voor een lange periode maandelijks een hoge huur betalen, bewezen hebben bepaalde woonlasten te kunnen dragen. Daarom willen ze via deze pilot de huurders de kans geven met verantwoorde maatwerkfinanciering een eigen huis te kopen.

Overige winnaars Gouden Lotus Awards

Bij InFinance is een overzicht van alle winnaars te bekijken. Naast deze winnaars zal in oktober ook de winnaar bekend worden gemaakt van de Groene Lotus Award. Dat is een prijs voor de hypotheekverstrekker die de adviseurs als meest vooruitstrevend zien op het gebied van woningverduurzaming.