Luxevastgoed

Wat exclusief is, is vaak schaars en dus moeilijk te vinden. Daar bedacht Michael Deroose van Luxury Leads iets op: Luxevastgoed.nl, een platform waarop vanaf 1 januari 2021 de meest exclusieve, luxe woningen van Nederland zijn te vinden.

Deroose startte zes jaar geleden het bedrijf Luxury Leads en lanceerde daarbij het platform luxevastgoed.be. In België is het ondertussen een groot succes, met meer dan 160 adverterende makelaars.

Deroose: “Ik was zelf jaren als vastgoedmakelaar in het luxe segment aan het werk. Voordat mensen bij de makelaar aankloppen, hebben ze er meestal al een uitgebreide online zoektocht op zitten. Iets wat veel tijd kostte, waardoor ze soms afhaakten en hun plannen weer van tafel veegden. Samen met Bas Hudepohl, die verantwoordelijk is voor Luxevastgoed.nl, wilde ik dit probleem ook in Nederland uit de weg ruimen. Met onze website zorgen we ervoor dat makelaars en kopers van exclusief en luxe vastgoed elkaar nu sneller vinden.”

Ruim 160 aangesloten makelaars in België

Wat zijn de verwachtingen op de Nederlandse markt? Bas Hudepohl op Vastgoedjournaal: “In België is de markt kleiner dan in Nederland en daar hebben we op dit moment ruim 160 aangesloten makelaars. We verwachten daar de komende jaren in Nederland overheen te gaan.” Bij een exclusieve woning denkt men al snel aan exotische oorden en huizen uit films. Maar ook Nederland kent exclusief vastgoed zoals historische grachtenpanden, penthouses met waanzinnige uitzichten en prachtige villa’s met zwembad.

Platform voor woningen vanaf 750.000 euro

Volgens Hudepohl is het platform interessant voor kopers in het hogere segment (750.000 euro en hoger). “Omdat het voor kopers een interessant platform is, is het dat ook voor makelaars die vastgoed in dat segment aanbieden. Zij genereren meer bereik via ons platform en dat zorgt voor meer bezichtigingsaanvragen.”

Luxevastgoed ondersteunt de makelaar ook in het gesprek met een potentiële (verkoop)opdrachtgever. “Wij hebben een mediafiche klaarliggen die ze aan de klant kunnen geven. Daarop staat dat hun woning geplaatst wordt op Luxevastgoed.nl en wat dat voor hen betekent. Hiermee kan de makelaar zich onderscheiden ten opzichte van makelaars die nog niet zijn aangesloten.”

Komende maanden richt Luxevastgoed.nl zich op het opbouwen van aanbod door makelaars te contracteren voor 2021. Doordat er geen exclusiviteit per regio aan een makelaar wordt gegeven, zal het vastgoedaanbod op de website ruim zijn, aldus Hudepohl.

Lees ook: Calcasa: rijtjeshuis is vaker een miljoenenwoning