Vastgoed Actueel Groene hypotheek

Florius introduceert op 1 april een nieuwe hypotheek; de Verduurzaam Hypotheek. De hypotheek geeft consumenten 2 jaar de tijd om de energiebesparende maatregelen uit te voeren, zonder renteconsequenties voor de hypotheek.

Florius introduceert op 1 april een nieuwe hypotheek; de Verduurzaam Hypotheek. De hypotheek geeft consumenten 2 jaar de tijd om de energiebesparende maatregelen uit te voeren, zonder renteconsequenties voor de hypotheek. Dat meldt InFinance.

Het maximaal bij te lenen bedrag ligt tussen de €5.000 en €25.000, uitsluitend te besteden aan energiebesparende maatregelen. Denk aan isolatie van de ramen of de muren of de aanleg van vloerverwarming of zonnepanelen. Consumenten kunnen het extra leningdeel tot 2 jaar na het passeren van de hypotheek inzetten.  

Steeds meer keus

De afgelopen jaren is er steeds meer keuze gekomen in groene hypotheken. In 2018 alleen al startte Triodos Bank met een groene hypotheek, ASN Bank kwam terug op de hypotheekmarkt met een hypotheek gericht op energiebesparende maatregelen en in hetzelfde straatje introduceerde Rabobank het Groendepot. Nu is het de beurt aan hypotheekverstrekker Florius, een volle dochter van Abn Amro.

‘Energiezuinig betaalbaar maken’

“40% van alle CO2-uitstoot in Nederland is toe te schrijven aan de gebouwde omgeving. Wij financieren met onze portefeuille ongeveer 10% van alle particuliere koopwoningen. De maatschappij vraagt om eenvoudige en toegankelijke oplossingen om duurzamer te wonen”, aldus Karin Polman, directeur van Florius. “Het energiezuinig maken van de woning moet daarom voor iedereen toegankelijk en betaalbaar worden. We dragen met verduurzaming van woningen niet alleen bij aan een reductie van C02. We zorgen zo ook dat de energielasten omlaag kunnen en het wooncomfort omhoog. Bovendien kan de waarde van een huis stijgen als het energielabel opschuift.”

Bedrag voor verduurzamen in bouwdepot

De Verduurzaam Hypotheek wordt afgesloten via adviseurs. Die kan de consument tijdens het hypotheekadvies in drie stappen op weg helpen bij het energiezuinig maken van de woning. Met de gratis Bespaarcheck krijgt de klant direct een indicatie van de mogelijke energiebesparing voor de nieuwe woning en de investering die daarvoor nodig zou zijn. Vervolgens kan de adviseur de Florius Verduurzaam Hypotheek aanvragen als onderdeel van de reguliere hypotheekaanvraag. Het bedrag voor verduurzaming komt in een bouwdepot, waardoor de koper pas later hoeft te kiezen wat hij precies gaat doen en wanneer.

Bron: InFinance