Advertorial, geschreven door Peter Viveen

Wie net een huis heeft gekocht of wil verbouwen, moet op heel wat zaken letten.

Door alle problemen wat betreft stikstof zijn veel projecten en renovaties vertraagd, en dat wordt waarschijnlijk alleen maar meer. De compensatie die de overheid eist en het onderzoeken ervan, zorgt voor vertraging. Nu is dus echt het moment om te beginnen met verbouwen.

Duurzamer wonen

Peter Viveen is eigenaar van www.verbouwkosten.com. Hij zorgt ervoor dat woningeigenaren hun huis niet alleen beter en duurzamer maken, maar ook flink wat geld besparen. Vroeger vroegen mensen vaak advies bij aannemers en adviesbureaus in de buurt, en dat bracht kosten met zich mee. Tegenwoordig  googelen veel mensen hun verbouwplannen en vinden ze veel gratis advies, oplossingen voor problemen in en om huis en ervaringen van andere mensen.

Regionale verschillen

Regio’s laten de verschillen zien, de Randstad is een stuk drukker waardoor er meer vraag en aanbod is. In regio’s waar minder bedrijven zitten, liggen ook steeds meer grotere bouwprojecten stil. Omdat er zoveel projecten stil liggen, zijn veel bedrijven op zoek naar werk waardoor alles wat goedkoper is dan vorig jaar.

Bouwbedrijven kiezen voor kleinere projecten

Door restricties met stikstof kunnen bouwbedrijven veel projecten niet uitvoeren en moeten ze er alles aan doen om de werknemers aan de gang te houden. De grotere klussen worden vaak stilgelegd omdat er veel stikstof vrijkomt bij het bouwen. Veel bouwbedrijven werken dan ook onder de vraagprijs om maar bezig te blijven.

Hoewel er veel opdrachtgevers zijn met projecten wordt het vaak vertraagd of nooit uitgevoerd door deze regelingen. Veel bedrijven focussen zich daarom ook op kleinere projecten waar geen vergunning voor nodig is

Zoeken via internet

Veel eigenaren van woningen die op zoek zijn naar een aannemer, googelen er vaak op. Ze komen op verschillende websites uit waar ze geen goede en duidelijke antwoorden krijgen. Dit is vaak omdat de websites door mensen zijn ontwikkeld die geen bouwkundige achtergrond hebben.

Hierdoor lopen huiseigenaren een risico dat ze een minder goed advies krijgen, zoals over oplossingen voor technische problemen, materialen en producten. Daarnaast krijgen ze vaak geen realistische prijzen, waardoor men voor onaangename verassingen komt te staan.

Uitgebreide bouwkundige informatie

Bij grote uitgaven voor een nieuwe keuken, badkamer of bijvoorbeeld kunststof kozijnen (https://www.verbouwkosten.com/kunststof-kozijnen/) kunnen woningeigenaren vooraf weten wat de mogelijkheden en eventuele kosten zijn. Voor de uitgebreide bouwkundige onafhankelijke informatie van verbouwkosten.com is het een bron van informatie voor iedereen die wil verbouwen.

Naast het bouwkundige advies op de website is het besparen van geld een mooie extra. De laatste jaren zijn de prijzen van de bouw een heel stuk gestegen, waardoor verbouwen veel mensen afschrikt. Het is ontzettend belangrijk om offertes, referenties en recensies goed te controleren. Niet alle bedrijven leveren de kwaliteit en service die ze beloven.