Vastgoed Actueel NVM makelaarsplatform duurzaam

NVM heeft met SamenGroen een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van een makelaarsplatform dat zich richt op de verduurzaming van woningen.

NVM heeft met SamenGroen een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van een makelaarsplatform dat zich richt op de verduurzaming van woningen.

De verduurzamingsopgave en energietransitie hebben ook de komende decennia een grote invloed op de Nederlandse vastgoedmarkt. De NVM steunt deze duurzame ambities én ziet daarin een rol weggelegd voor de makelaars en taxateurs. Met het nieuwe makelaarsplatform wil de NMV daarom onderzoeken hoe NVM-makelaars actief kunnen bijdragen aan de verduurzaming van koopwoningen.

Pilot in afdeling Haaglanden en Brabant Noord-Oost

In september start een pilot. NVM gaat met de software van SamenGroen en Reimarkt (voor de uitvoering) ervaring opdoen met het platform in de afdelingen Haaglanden en Brabant Noord-Oost. 

Tijdens de pilot wordt op het moment dat een woning in verkoop gaat, direct een advies opgesteld voor verduurzamingsstappen. De basis hiervan is volledig digitaal. Het advies wordt gelijk voorzien van een uitvoeringsplan: een offerte en uitvoeringsadvies om na overdracht van de woning de verduurzamingsmaatregelen uit te voeren. Het advies is onafhankelijk en biedt – met de uitvoerende partij Reimarkt aan de achterkant – direct een handelingsperspectief voor de korte én de lange termijn.

In de pilot wil de NMV testen of de software voldoende gebruiksvriendelijk is voor de NVM-leden en meerwaarde biedt aan zowel consumenten als uitvoerende partijen.

Bron: NVM