stark_5B7A3699_kader

Onno Hoes wordt per 1 augustus de nieuwe voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs NVM. Dat heeft de NVM vandaag bekendgemaakt in een persbericht.

Onno Hoes wordt per 1 augustus de nieuwe voorzitter van branchevereniging NVM. Dat heeft de NVM vandaag bekendgemaakt in een persbericht.

Hoes volgt Ger Jaarsma op, die van april 2016 tot eind juli 2019 voorzitter is. Vorig jaar maakte de NVM het vertrek van Jaarsma bekend.
Een uitgebreid afscheidsinterview met Jaarsma is te lezen in NRC, waarin hij terugkijkt op een onrustige periode met een gebrek aan vertrouwen in zijn persoon.

De NVM verder als coöperatie

In dit interview is ook te lezen over Jaarsma’s plan om de NVM door te laten gaan als coöperatie. “De NVM is een ondernemende vereniging met allerlei bedrijven, zoals Funda. Die doen het financieel goed; er staat ruim 40 miljoen euro op de bank. We zouden een deel willen teruggeven aan de leden, en dat is fiscaal makkelijker in een coöperatie. We hopen daarnaast zo de betrokkenheid van de leden te vergroten.”

Voormalig burgemeester aan het roer

Hoes (58) was van 2010 tot 2015 burgemeester van Maastricht. Momenteel is hij waarnemend burgemeester van Haarlemmermeer. “Ik zie het als mijn taak om samen met de besturen van de vakgroepen èn van de NVM afdelingen de NVM nog beter landelijk, provinciaal en lokaal te positioneren als dé gesprekspartner voor overheden als het gaat over de vastgoedsector.”

De NVM bestaat sinds 1898 en heeft ruim 4200 makelaars en taxateurs als leden.

Bron: NVM