Verhuisdozen-2

Partnercontent van Trustoo. Je staat op het punt om naar een nieuw thuis te verhuizen, maar je bedenkt dat jij echt niet je hele hebben en houden in jouw auto gaat krijgen. Je kunt natuurlijk een busje huren en wat vrienden en vriendinnen optrommelen om je een handje te helpen, maar het is natuurlijk veel makkelijker om professionals in te huren. Een verhuisbedrijf ontzorgt jou van A tot Z tijdens de verhuizing en zorgt ervoor dat de klus snel en efficiënt geklaard wordt. Maar hoe weet jij welke verhuisbedrijven betrouwbaar zijn? We hebben een aantal handige tips voor jou op een rijtje gezet.

Erkende verhuizers

Als eerste kun je erop letten of een verhuizer aangesloten is bij een de brancheorganisatie voor Erkende Verhuizers. Circa de helft van de 450 verhuisondernemingen is aangesloten bij deze organisatie. Deze verhuizers zijn doorgaans iets duurder dan de niet erkende concurrenten, maar hebben daarvoor wel allemaal dezelfde voorwaarden, geven een garantiecertificaat af, je inboedel is verzekerd en je betaalt geen eigen risico.

De voorwaarden

Bij erkende verhuizers zullen alle voorwaarden gelijk zijn, maar mocht je toch kiezen voor een niet erkend bedrijf, dan is het goed om op deze voorwaarden te letten. Met name de voorwaarden rondom verzekeringen, eigen risico en faillissement zijn dan erg van belang. Zorg ervoor dat je enkel in zee gaat met partijen waar jij achter de voorwaarden staat, zodat er niet achteraf een geschil ontstaat en je voor nare verrassingen komt te staan.

Reviews

Ook uit reviews kun je natuurlijk veel interessante informatie halen. Veel verhuisbedrijven hebben een eigen review-sectie, of gebruiken de optie van Google reviews. Bekijk welke bedrijven de beste reviews hebben, maar lees vooral ook de slechte reviews, zodat je weet wat er is misgegaan en hoe de bedrijven hiermee om zijn gegaan. Een ongelukje kan natuurlijk altijd gebeuren, maar dan is het wel goed om te weten hoe dit opgelost wordt.

De prijs

De prijs is natuurlijk een van de belangrijkste factoren. De voorwaarden en reviews kunnen nog zo goed zijn, maar wanneer het bedrijf onbetaalbaar is, heb je daar niets aan. Wanneer je prijzen gaat vergelijken zijn er een paar zaken waar je goed op moet letten.

1.     Vraag verschillende offertes op

Wanneer je meerdere offertes opvraagt, krijg je een beter inzicht in de marktprijs en wie daarboven en daaronder zit.

2.     All-in of uurtarief

Bij een all-in tarief weet je duidelijk van te voren wat je moet betalen, maar bij een uurtarief zit dit vaak anders. Wanneer het verhuisbedrijf werkt met een uurprijs, gaat de facturatie op nacalculatie. Zij zullen een offerte uitbrengen, maar bij een verkeerde inschatting kan de prijs achteraf plots een stuk duurder uitvallen.

3.     Toeslagen

Tenslotte is het ook van belang om rekening te houden met bepaalde toeslagen. Zo zijn er bedrijven die werken met bijvoorbeeld een weekendtoeslag.

 

De laatste tip: gebruik vooral je gezond verstand! Of je nou een verhuisbedrijf in Den Haag of in Groningen zoekt, je moet je vooral goed voelen bij de mensen die jouw inboedel in hun handen krijgen.