Top 100 Transacties

1. Hoekstra & Van Eck Groep
Met 2799 transacties claimt Hoekstra & Van Eck Groep met overtuiging de eerste plaats in de Top 100 Transacties. De oprichting van de Hoekstra & Van Eck Groep dateert uit 1967. Het bedrijf ging van start in Monnickendam en groeide in hoog tempo; sinds begin jaren negentig kwam er gemiddeld ieder jaar een vestiging bij. In 1999 deden de heren Hoekstra en Van Eck het bedrijf van de hand en werd Eric Bond grootaandeelhouder. In 2006 bundelde de groep de krachten met Hendriks makelaardij en in 2013 werd Voet en Van der Velden Makelaardij toegevoegd. Het kantoor heeft inmiddels 27 vestigingen. Met 1925 woningen bestaande bouw in portefeuille neemt de groep de tweede plek in van de Top 100 Woningvoorraad. Naast deze indrukwekkende woningvoorraad bestaande bouw heeft de groep tevens een grote portefeuille nieuwbouw.

2.  Makelaarsland
Makelaarsland komt op de tweede plek met 2476 transacties, een grote prestatie gezien het feit dat Makelaarsland als enige makelaar in de Top 10 geen nieuwbouw verkoopt. Het bedrijf heeft één vestiging. Oprichter en algemeen directeur Jeroen Stoop werkte 12 jaar als traditioneel makelaar en besloot in 2004 het roer om te gooien en richtte Makelaarsland op. Bij Makelaarsland is de verkoper actief betrokken bij het verkoopproces en betaalt een vast tarief aan makelaarskosten. Het kantoor heeft ruim 4100 panden bestaande bouw in portefeuille en prolongeert daarmee de eerste plek van de Top 100 Woningvoorraad bestaande bouw.

3. ERA van de Steege Groep
In Amsterdam en haar randgemeenten heeft ERA van der Steege Groep 1189 transacties weten te realiseren en neemt daarmee de derde plek in op de ranglijst. Ooit opgericht in 1969 had Era van der Steege Groep in 2007 maar liefst elf vestigingen. Sinds 2008 heeft deze makelaar het aantal vestigingen teruggebracht naar vier. Daarnaast heeft de groep een complete nieuwbouwafdeling en twee woningmakelaarskantoren van Woonvast, in Almere en Amsterdam. Op de ranglijst bestaande bouw in portefeuille heeft ERA van der Steege Groep 553 panden en zakt daarmee van de achtste naar de vijftiende plek.

4. Ooms Makelaars
Ooms Makelaars uit Zuid-Holland komt met 1053 transacties op de vierde plaats. Het bedrijf is ruim 85 jaar geleden begonnen met één vestiging in Rotterdam en telt nu zeven vestigingen in de regio. Ooms mag zich Nieuwbouwmakelaar van het Jaar 2014 noemen volgens de Woningmakelaar van het Jaar awards van Vastgoed. Dit makelaarskantoor is aangesloten bij Dynamis, een samenwerkingsverband van regionaal opererende makelaarskantoren. Ooms heeft 710 panden bestaande bouw in portefeuille en zakt daarmee twee plekjes op die ranglijst, van de vierde naar de zesde plek.

5. De Keizer Makelaarsgroep
Opgericht in 1973 in Nieuwegein, telt De Keizer Makelaarsgroep inmiddels vijf kantoren in de regio Utrecht (Nieuwegein, Houten, Vleuten, Utrecht en Maarssen) en heeft ongeveer dertig medewerkers in dienst. Met 992 transacties komt De Keizer Makelaarsgroep op de vijfde plaats op de ranglijst transacties. De Keizer Makelaarsgroep richt zich sterk op nieuwbouw in de regio Utrecht. De voorraad bestaande bouw is wat geslonken en bedraagt nu 260 panden. Op de portefeuillelijst zakt de groep dit jaar dan ookvan de 68e plek naar een gedeelde 78e plek.

6. Ten Hag Makelaarsgroep
Met 879 transacties komt Ten Hag Makelaarsgroep, met vestigingen in Gelderland, op de zesde plek. Het kantoor – opgericht in 1967 – heeft zeven vestigingen en telt ongeveer zestig medewerkers. Ten Hag Makelaarsgroep zit in veel nieuwbouwprojecten, naar eigen zeggen ongeveer veertig tot vijftig projecten. Op de ranglijst voorraad bestaande bouw stijgt deze makelaarsgroep dit jaar met een totaal van 621 panden van de twaalfde naar de gedeelde elfde plek.

7. Van der Linden Makelaardij
Al vanaf 1975 is Van der Linden Makelaardij kopers en verkopers van dienst in hun heeft vestigingen te Almere, Amsterdam, Dronten, Lelystad en Zwolle. Van der Linden Makelaardij staat met 845 transacties op de zevende plek in de ranglijst transacties. Op de lijst voorraad bestaande bouw zakt de makelaar uit Flevoland naar een gedeelde twintigste plek. Tijdens de vorige meting stond Van der Linden Makelaardij nog op de vijftiende plek.

8. Brecheisen Makelaars
Met 844 transacties komt Brecheisen Makelaars op de achtste plek van de Top 100 Transacties. Naar eigen zeggen zijn ze in de regio Utrecht de grootste makelaar op het gebied van nieuwbouw. Het bedrijf, opgericht in 1972, telt 33 medewerkers verdeeld over drie kantoren en werd uitgeroepen tot Woningmakelaar van het Jaar 2014 voor de provincie Utrecht. De voorraad bestaande bouw bedraagt 250 panden en op die ranglijst staat Brecheisen op een gedeelde 89e plaats (vorig jaar 60e).

9. De Leeuw Makelaardij
‘Sinds 1951’ meldt De Leeuw Makelaardij trots op haar website. De vestigingen van De Leeuw Makelaardij in Leiden, Rijnsburg, Katwijk en Sassenheim handelden samen 828 transacties af tussen mei 2014 – mei 2015, waarmee deze makelaar de negende plaats op de ranglijst verovert. De Leeuw richt zich onder andere sterk op nieuwbouwprojecten. Met 302 panden stijgt deze makelaar van de 67e naar de 54e plaats in de Top 100 Woningvoorraad.

10. Beumer Garantiemakelaars Groep
Beumer Garantiemakelaars Groep heeft vijf vestigingen in de regio Utrecht. Deze makelaar neemt met 827 transacties de tiende plek in op deze nieuwe ranglijst. De groep heeft vier makelaarskantoren: in Utrecht, Vleuten, Leidsche Rijn en Maarssen en draait op ongeveer veertig medewerkers. De voorraad bestaande bouw bedraagt 262 panden en hiermee zakt Beumer van de 30e naar de 76e plaats op de ranglijst voor bestaande bouw.

Exemplaar bestellen?