Vastgoed Actueel huizenplatform

Om het (ver)kopen van een huis zonder tussenkomst van een makelaar nog gemakkelijker te maken, gaan de twee woningplatforms Huispedia en Hoodhunt samenwerken. Woningzoekers en (potentiële) verkopers kunnen zo met elkaar in contact treden, melden de twee partijen in een persbericht.

Om het (ver)kopen van een huis zonder tussenkomst van een makelaar nog gemakkelijker te maken, gaan de twee woonplatforms Huispedia en Hoodhunt samenwerken. Woningzoekers en (potentiële) verkopers kunnen zo met elkaar in contact treden, melden de twee partijen in een persbericht.

Hoodhunt is een matchmakingplatform dat huizenzoekers in staat stelt om een specifieke zoekvraag per buurt uit te zetten en zo gevonden te worden door woningeigenaren die willen verkopen. Daarnaast houdt Hoodhunt de woningzoekers via notificaties op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen met betrekking tot matchende woningen binnen de opgegeven buurten.

Huispedia is een huizenplatform voor huizenverkopers. Vrijwel alle relevante informatie over een huis wordt gratis inzichtelijk gemaakt voor huiseigenaren. Zo kunnen huiseigenaren zelf een huis verkopen op basis van actuele data, zoals geschatte marktwaarde en demografische gegevens. Huiseigenaren kunnen ook stapsgewijs aangeven dat ze openstaan voor een bod, of dat hun huis op termijn in de verkoop gaat. Onlangs liet het platform weten ook makelaars te verwelkomen.

21 procent overweegt verkoop

Alle woningen van Huispedia zijn voortaan te zien op Hoodhunt. Het gaat om huizen die te koop staan, huizen waarvan eigenaren openstaan voor een bod en huizen die op termijn beschikbaar komen. Uit cijfers van Huispedia blijkt dat minimaal 21 procent van de huiseigenaren best een verkoop zou overwegen.
Door het uitwisselen van gegevens tussen beide platformen hebben woningzoekers op Hoodhunt een compleet overzicht van alle koopwoningen in de opgegeven buurten. Huiseigenaren op Huispedia komen tegelijkertijd onder de aandacht van de huiszoekers vanuit Hoodhunt. 

Totaalbeeld van de woningmarkt

De samenwerking gaat naar verwachting een flinke boost geven aan de zelf-verkoop woningmarkt. Maxim Bours van Huispedia: “In tegenstelling tot andere partijen op de woningmarkt richten wij ons op het zelf kopen en verkopen van een woning. Wij bieden door de samenwerking een totaalbeeld van de woonmarkt. Nu brengt ook Hoodhunt je direct op de hoogte als er Huispedia-woningen beschikbaar komen en wij faciliteren de zelfverkoop tot de uiteindelijke sleuteloverdracht.”

15 procent zonder makelaar

Steeds meer mensen kopen en verkopen hun huis zonder makelaar. BNR Nieuwsradio meldde eerder dit jaar dat inmiddels zo’n 15 procent van alle woningen zonder tussenkomst van een makelaar worden verkocht. Vijf jaar geleden was dit nog maar 2 tot 3 procent.