Van Bruggen Adviesgroep
Michiel Meijer, directeur Van Bruggen Adviesgroep (links op de foto) en Bart Meijerink, directeur NBG, vormen samen de directie van de nog op te richten Nederland Hypotheek Groep. – Foto's: Hibou

De Veldsink Groep neemt Van Bruggen Adviesgroep over. De franchiseformule uit Apeldoorn blijft als zelfstandig merk en formule actief in de markt. Van Bruggen wordt samen met Veldsink-onderdeel NBG ondergebracht in de nog op te richten Nederland Hypotheek Groep.

Met deze overname stijgt het jaarlijks hypotheekvolume van de Veldsink Groep naar bijna 8 miljard euro. Vanmorgen heeft Van Bruggen Adviesgroep haar franchisenemers in een meeting bijgepraat over de overname. Daar werd enthousiast gereageerd op de overname, zegt directeur Michiel Meijer op InFinance.nl.

Nieuwe groeikansen

Meijer: “De franchisenemers zien naast groei vooral voordelen in de zaken die Veldsink te bieden heeft die wij niet hebben. Denk aan hun expertise op het gebied van pensioen en zakelijk schade.”

De overname biedt de franchiseketen vooral nieuwe groeikansen, zegt Meijer: “Van Bruggen Adviesgroep is het servet ontgroeit, maar is nog geen tafellaken. Door deze overname kunnen we die status bereiken. We hebben hier intern zeker al een jaar over gesproken en zijn zeker niet over een nacht ijs gegaan. Voor mij stond bijvoorbeeld al vanaf het begin als een paal boven water vast dat een overname door een investeerder geen optie was. Met een familiebedrijf als aandeelhouder gaan we een mooie toekomst tegemoet.”

Henri Veldsink, algemeen directeur van de Veldsink Groep, noemt de aanwezige kennis en kunde en de manier waarop Van Bruggen Adviesgroep is georganiseerd, een ‘uitstekende aanvulling’ op het eigen bedienconcept. “Wij geloven in het faciliteren van diverse bedieningsconcepten binnen onze Groep. Als familiebedrijf gaan wij voor de lange termijn en het persoonlijk advies aan onze klanten, met daar waar mogelijk digitale ondersteuning.”

Tweehoofdige directie

Bart Meijerink (nu directeur NBG) en Michiel Meijer (nu directeur Van Bruggen Adviesgroep) vormen samen de directie van de nog op te richten Nederland Hypotheek Groep. Meijer zal zijn functie van directeur Franchise bij Holland Hypotheek Groep dan neerleggen.

Holland Hypotheek Groep buiten overname

Pieter van Tuinen is aandeelhouder van zowel Van Bruggen Adviesgroep als van Holland Hypotheek Groep. Die laatste onderneming valt niet onder de overname en is bekend van het online concept hypotheek.nl. Dat initiatief gaat na de overname onder leiding van huidig directeur Direct, Paul van der Meijs, zonder Van Bruggen Adviesgroep door op de ingeslagen weg.

De overname is nog onder voorbehoud van de definitieve instemming van de AFM.