verzilveren
Foto: Canva

Senioren bij Van Bruggen Adviesgroep kunnen de overwaarde van hun woning verzilveren door het huis te verkopen en vervolgens direct terug te huren. Dit is mogelijk dankzij een samenwerking met Levius.

Senioren kunnen tot wel 90% van de woningwaarde uitgekeerd krijgen, met de garantie dat ze in de woning kunnen blijven wonen, aldus Van Bruggen Adviesgroep. “Senioren willen het risico niet lopen dat hun overwaarde deels of zelfs volledig verdwijnt bij een eventueel toekomstige huizenprijsdaling. Dankzij het Levius-product wordt het grootste deel van de overwaarde verzilverd, waarna ze dat naar eigen inzicht kunnen besteden”, stelt algemeen directeur Michiel Meijer van Van Bruggen Adviesgroep.

Financieel warenhuis voor senioren

Van Bruggen Adviesgroep wil ‘het financiële warenhuis’ voor senioren zijn. “Wij moeten in principe alle financiële vraagstukken voor de toekomst kunnen beantwoorden”, vervolgt Meijer. “Wij bieden al langer verschillende hypotheekmogelijkheden voor senioren die willen verhuizen, verbouwen, verduurzamen of hun overwaarde willen verzilveren. Maar met deze uitbreiding kunnen we echt een specifieke groep helpen, die we tot nu toe niet optimaal konden bedienen.”

Persoonlijk plan

Op basis van een persoonlijk plan wordt uitgezocht of deze constructie een goede optie is voor de senior. Meijer: “We geven inzicht in de nieuwe huursituatie en de financiële aandachtspunten. Zo wordt op een transparante manier duidelijk wat het verzilveren oplevert, maar ook wat de huursituatie gaat kosten.”

Los van eventuele financiële voordelen neemt de hypotheekverstrekker een aantal zorgen uit handen. “Er zijn veel senioren die graag in hun eigen huis willen blijven wonen, maar bijvoorbeeld niet meer verantwoordelijk willen zijn voor het onderhoud. Ook om die reden zorgt deze verzilverpropositie voor een zorgeloze vorm van wonen”, aldus Meijer.