WhatsApp overeenkomst

Mensen over de hele wereld gebruiken WhatsApp om in contact te komen met zowel vrienden, familie als bedrijven. WhatsApp is echter gebouwd voor contact tussen mensen en ze willen de ervaring met bedrijven daarom verbeteren. Met de komst van de WhatsApp Business maakt de app het mogelijk voor onder andere makelaardijen om makkelijk te reageren op klanten. 

Mensen over de hele wereld gebruiken WhatsApp om in contact te komen met zowel vrienden, familie als bedrijven. WhatsApp is echter gebouwd voor contact tussen mensen en ze willen de ervaring met bedrijven daarom verbeteren. Met de komst van de WhatsApp Business maakt de app het mogelijk voor onder andere makelaardijen om makkelijk te reageren op klanten. De app scheidt klanten van persoonlijke berichten en bedrijven krijgen een officiële aanwezigheid in de app.

De nieuwe app is gratis en is te downloaden in Google Play voor het kleinbedrijf. De app zal het makkelijker maken voor bedrijven om in contact te komen met klanten. Dit kan met:

  • Bedrijfsprofielen: Voorzie klanten van nuttige informatie, zoals een bedrijfsomschrijving, e-mailadres, adres en website.
  • Berichttools: Bespaar tijd met de handige berichttools. Met Snelle antwoorden kunnen veelgestelde vragen snel worden beantwoord, begroetingen bieden klanten een introductie van de makelaardij en afwezigheidsberichten laten de klant weten dat u niet kunt antwoorden.
  • Berichtstatistieken: Bekijk simpele statistieken, zoals het aantal gelezen berichten, om te beoordelen wat werkt en wat niet.
  • WhatsApp Web: Verzend en ontvang berichten met WhatsApp Business op uw computer.
  • Accounttype: Mensen zullen weten dat ze met een makelaardij chatten, omdat u zult worden gemarkeerd als een zakelijk account. Na verloop van tijd zullen sommige makelaardijen bevestigde accounts hebben, nadat het is bevestigd dat het telefoonnummer van het account overeenkomt met het telefoonnummer van het bedrijf.

Mensen kunnen WhatsApp gewoon blijven gebruiken, het is niet nodig om iets nieuws te downloaden. Mensen zullen nog steeds de volledige controle hebben over de berichten die ze ontvangen en hebben de mogelijkheid om ieder nummer te blokkeren en te rapporteren als spam, ook de nummers van bedrijven.

Meer dan 80 procent van de kleine bedrijven in India en Brazilië zeggen dat WhatsApp hen helpt te communiceren met klanten en bijdraagt aan de groei van hun bedrijf (Bron: Morning Consult-onderzoek). WhatsApp Business zal het makkelijker maken voor mensen om in contact te komen met deze bedrijven en vice versa.

WhatsApp Business is vanaf vandaag beschikbaar en gratis te downloaden vanuit Google Play in Indonesië, Italië, Mexico, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. De app zal in de komende weken ook beschikbaar worden in de rest van de wereld. Dit is slechts het begin!

Bron: WhatsApp