woensdag, mei 31, 2023
hypotheekmarkt

Forse krimp hypotheekmarkt; meer starters kopen een woning

De flinke krimp van de hypotheekmarkt gaat voorlopig door. Zowel de totale hypotheekomzet als het aantal verstrekte hypotheken daalde in het eerste kwartaal van 2023 fors.
starters hypotheekmarkt

Meer starters vragen hypotheek aan

Het aandeel van starters in de hypotheekmarkt is de afgelopen maand toegenomen. Het aandeel steeg in april naar 55% van het totaal aantal aanvragen voor het kopen van een woning (11.117 aanvragen). De afgelopen jaren lag dit percentage rond de 45%.
verkopen

Hypotheekshop: doorstromer gaat weer eerst verkopen, daarna kopen

0
Doorstromers op de woningmarkt blijken weer vaker eerst hun huis te verkopen, voor ze een nieuwe woning aanschaffen. Dat meldt De Hypotheekshop na een analyse van de voorkeur voor hypotheekvoorwaarden.
vastgoedfinancier

Solid Finance zet door waar veel financiers afhaken

0
Ze noemen zichzelf ‘de ondernemende financiers voor zakelijke vastgoedprofessionals’, Jan Meijer en Gerard Kappert, de oprichters van Solid Finance.
studieschuld

Studieschuld vaak geen onderwerp in hypotheekgesprek

Hypotheekadviseurs vragen bij veel starters niet naar een eventuele studieschuld of private leaseverplichting. Dat blijkt uit onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) onder recente hypotheeksluiters. De AFM wil daarom een onderzoek starten naar de kwaliteit van hypotheekadvies.