woensdag, september 22, 2021
startersleningen

Kostengrens NHG stijgt volgend jaar naar €355.000

0
De kostengrens voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) stijgt naar €355.000. Reden is de snelle stijging van huizenprijzen, waardoor sommige groepen zonder vangnet komen te zitten, aldus NHG.
oversluiters

Oversluiter blijft dominant op hypotheekmarkt

0
(HDN registreerde in augustus een gelijk aantal hypotheekaanvragen (34.149) als in dezelfde maand vorig jaar (34.108). Opvallend is de sterke daling (10%) in het aandeel aanvragen met NHG ten opzichte van augustus 2020.
hypotheekrente tienjaarshypotheek

Overwaarde vaker probleem voor scheidende 50-plussers

0
Oudere stellen die scheiden, hebben steeds vaker problemen met het uitkopen van een partner door de hoge overwaarde van hun woning.
oversluiters

Laagterecord hypotheekrente: ‘snel naar onder de 1 procent’

0
De hypotheekrente voor hypotheken zowel met als zonder NHG staat op een nieuw laagterecord. Voor een rentevaste hypotheek met NHG betaal je nu over tien jaar een rente van 1,01 procent. Volgens De Hypotheker duurt het niet lang voor de rente onder de 1 procent zakt.
buy-to-lethypotheek

Een goede markt voor de buy-to-lethypotheek

0
Met een gespannen woningmarkt is de markt voor buy-to-let booming. Vastgoedbeleggers zien kansen om via verstandige investeringen een stabiele inkomstenstroom te genereren. Vastgoedfinancierder Mogelijk ziet dan ook een fikse toename in de aanvragen van hun Verhuurhypotheek.