zaterdag, november 27, 2021

Hypotheken voor verbouwing of energiezuinig maken in de lift

0
Het aantal hypotheken dat wordt afgesloten om een woning te verbouwen of energiezuiniger te maken steeg in oktober met 59 %. Dat blijkt uit een analyse van De Hypotheker.
NHG-garantie

21% minder NHG-garanties; ‘zorgelijke ontwikkeling’

0
Het aantal afgesloten Nationale Hypotheekgaranties (NHG) daalde in het derde kwartaal met 21% ten opzichte van dezelfde periode in 2020. Tegelijkertijd groeit het aantal consumenten dat financieel kwetsbaar is.
hypotheekomzet

Hypotheekomzet groeit naar €41 miljard

0
In het derde kwartaal is de totale hypotheekomzet gegroeid naar €41 miljard. Dit is een stijging van 12,2% ten opzichte van hetzelfde kwartaal van vorig jaar en een stijging van 10% ten opzichte van...
institutionele beleggers

Nieuwe hypotheken steeds vaker verstrekt door institutionele beleggers

0
Anders dan voorheen zijn het de afgelopen jaren vooral institutionele beleggers die de nieuwe hypotheken hebben verstrekt, en niet de banken. De groei in hypotheekschuld is in historisch perspectief gering ten opzichte van de...
studieschuld

Hypotheker neemt studieschuld via brondata standaard mee in advies

0
De Hypotheker gaat studieschulden standaard meenemen bij de aanvraag van hypotheekadvies. Dat gebeurt via de app Ockto, die een koppeling heeft met data van DUO. Klanten gebruiken de app om digitaal gegevens te verzamelen bij een hypotheekaanvraag.