donderdag, december 8, 2022
Leegstand

Amsterdam scherpt regels woningleegstand aan

0
De gemeente Amsterdam heeft de regels rond woningleegstand aangescherpt. Wie als professionele verhuurder leegstand niet op tijd meldt, kan een boete van €9.000 krijgen.
verduurzaming

De Jonge wil duurzaamheidssubsidies koppelen aan woning

0
Minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting) wil financiering voor verduurzaming gaan koppelen aan een woning. Dit betekent dat de betalingsverplichtingen bij een woningverkoop overgaan op de volgende eigenaar.

Zakendoen in onzekere tijden

0
Hoe doe je zaken in deze onzekere tijd? Toonaangevende praktijkbeslissers uit de hele vastgoedketen vertellen tijdens dit congres hoe ze hiermee omgaan. Hoe handelen zij? Kopen en verkopen en ontwikkelen ze nog? Valt de markt stil? Waarderen zij af? Waar zien zij nog kansen? Daar gaat dit congres over.

Congres Regulering Middenuursegment

0
Minister De Jonge is al sinds zijn aantreden begin 2022 bezig met plannen die tot doel hebben de woningbouwproductie aan te jagen én om de huurprijzen van woningen in het middensegment te reguleren. De eerste berichten die hij over de huurprijsregulering de wereld instuurde joegen de markt schrik aan en hadden meteen het tegenovergestelde effect van wat hij wilde bereiken: projectontwikkelaars zetten hun woningbouwplannen in de koelkast.

Alles over de nieuwe box 3-regeling

0
Noteer 18 januari alvast in uw agenda want dan organiseert Vastgoedjournaal met fiscalist Aad Rozendal een speciale sessie over de nieuwe box 3-regeling. Er is veel onzekerheid bij beleggers maar er zijn genoeg mogelijkheden om de schade te beperken.