donderdag, december 8, 2022
microwoningen

Start-up haalt € 2,5 miljoen op voor bouwen microwoningen

0
Start-up Microwoning heeft in een eerste investeringsronde € 2,5 miljoen opgehaald om microwoningen op particuliere grond te bouwen.
nieuwbouwvergunningen

Veel minder nieuwbouwvergunningen afgegeven

0
Het aantal woningen waarvoor een vergunning is afgegeven is in de afgelopen vier kwartalen met 11,2% gedaald ten opzichte van de vier kwartalen daarvoor. In totaal werden er tussen oktober 2021 en september 2022 voor ruim 64.000 nieuwe woningen vergunningen afgegeven. Dat blijkt uit cijfers van het Economisch Bureau van ABN Amro.
Startersbarometer Q4 2022

Starters blijven optimistisch, maar aantal vergunningen voor nieuwbouw daalt

0
Het aantal starters dat binnen een jaar een huis denkt te kopen is voor het tweede kwartaal op rij gestegen. Dat blijkt uit de Startersbarometer Q4 2022 van Viisi Hypotheken.
transformatiewoningen

Eerste miljoenen voor flexwoningen

0
Gemeenten krijgen het eerste deel van het geld dat de Rijksoverheid heeft uitgetrokken voor de bouw van flexwoningen binnenkort uitgekeerd. Dertien gemeenten en een samenwerkingsverband krijgen In totaal € 22 miljoen van het Rijk om versneld flexwoningen te bouwen.
nieuwbouw onder druk

ABN Amro: nieuwbouw steeds verder onder druk

0
ABN Amro ziet een rem op nieuwbouwprojecten ontstaan. Oorzaken zijn de hogere materiaalkosten, gestegen rente en trage vergunningverlening. Het aantal afgegeven vergunningen voor nieuwbouw is 11% gedaald.