zondag, maart 26, 2023

Rechter weigert stikstofmodel te verbieden

Provincies mogen het rekenmodel waarmee stikstofdepositie wordt berekend, voorlopig blijven gebruiken. Dat heeft de rechtbank in Den Haag besloten. De vordering van de Stichting Stikstofclaim om gebruik van stikstofmodel te verbieden, werd verworpen. De...
overbruggingshypotheek

Een op drie kopers nieuwbouwwoning loopt risico met overbruggingshypotheek

Een op de drie mensen die in 2022 een nieuwbouwhuis kochten, kunnen in de problemen komen met het aflossen van hun overbruggingshypotheek.
nieuwbouwplannen

Nieuwbouwplannen te duur, niet realistisch en zelfs boterzacht

Nieuwbouwplannen zijn te duur en niet realistisch. Dat blijkt uit rapporten van het EIB en Bouwend Nederland, die in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zijn gepresenteerd.
dalende huizenprijzen

ING: dalende huizenprijzen rem op nieuwbouw

De dalende huizenprijzen kunnen een rem zijn op de productie van nieuwbouw. Het groeiende prijsverschiltussen bestaande bouw en nieuwbouw zorgt ervoor dat die laatste categorie woningen minder aantrekkelijk wordt. Dat stelt bouwspecialist Jan van der Doelen van ING.
nieuwe woningwet

Onenigheid in coalitie over nieuwe woningwet, nieuwe CBS-cijfers olie op het vuur

0
Minister De Jonge noemt de uithalen van coalitiepartij VVD over de nieuwe woningwet liefdeloos. De nieuwste cijfers over het aantal afgegeven bouwvergunningen in 2022 gooien nog eens extra olie op het vuur.