dinsdag, januari 18, 2022
ABN Amro prijsstijging

ABN Amro verwacht 12,5% prijsstijging in 2022

0
Economen van ABN Amro verwachten voor 2022 een stijging van de huizenprijzen met 12,5%. Vorig jaar was dat 15%. Dat schrijft ABN Amro in de nieuwste Woningmarktmonitor. Eerder ging ABN Amro nog uit van een prijsstijging van 10% voor 2022.
gemeenten nieuwbouwprojecten

Gemeenten positief over plan voorrang eigen inwoners bij nieuwbouw

0
Gemeenten zijn positief over een plan waarin ze bij nieuwbouwprojecten voorrang mogen geven aan inwoners uit eigen stad of dorp. Dat meldt nos.nl.
supermarktoorlog

Uitspraak in supermarktoorlog nieuwe klap voor woningbouw

0
De Nederlandse ambitie om in tien jaar een miljoen woningen te bouwen, krijgt een nieuwe klap te verwerken door een uitspraak van de Hoge Raad over een 'supermarktoorlog'. Gemeenten mogen bij vastgoedprojecten niet langer grond direct verkopen aan een betrokken projectontwikkelaar of bouwer.
Woningbouwimpuls

Vernieuwde Woningbouwkaart: aantal bouwplannen ligt op koers

0
Uit een actuele versie van de Woningbouwkaart blijkt dat er voldoende plannen zijn om het beoogde aantal van 900.000 nieuwe woningen in 2030 te kunnen halen.

‘Seniorenwoningen lossen woningtekort het snelst op’

0
De druk op de woningmarkt kan het snelst worden opgelost met de bouw van seniorenwoningen. Dat concludeerden drie hoogleraren gespecialiseerd in de woningmarkt onlangs in een discussie tijdens het lustrumsymposium georganiseerd door de Vereniging van Onroerend Goed Onderzoekers Nederland (VOGON).