donderdag, augustus 18, 2022
Delversduin

Uitspraak RvS: misschien toch woningbouw Delversduin bij Egmond

0
Op de nieuwbouwlocatie Delversduin in Egmond aan de Hoef (Noord-Holland) mogen misschien alsnog 163 woningen worden gebouwd. Eerdere bezwaren tegen de vergunningverlening zijn door de Raad van State van tafel geveegd.
flexpoolregeling

€40 miljoen voor flexpoolregeling woningbouw

0
Het kabinet breidt de flexpoolregeling voor woningbouw uit. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) heeft daarvoor €40 miljoen beschikbaar gesteld. Met de bijdrage kunnen provincies flexibel personeel uitwisselen en externe capaciteit inhuren voor woningbouw.
woningbouw

Projectontwikkelaars: nieuwbouw valt stil door huurregulering

0
De nieuwbouw van huurwoningen in de vrije sector zal stilvallen door huurregulering, waarschuwt Neprom, vereniging van projectontwikkelaars in een brandbrief aan minister Hugo de Jonge (Wonen).

Helpdesk: collectief particulier opdrachtgeverschap

0
Lastige praktijkproblemen, wie kent ze niet? Onze Vastgoed-helpdesk geeft antwoord. Deze keer: de ins en outs van collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO).
renovatie woningmarkt

Rapport: grondige renovatie woningmarkt nodig

0
Er moeten grondige aanpassingen komen in de financiering van koopwoningen, het belasten van woningbezit en de aanpak van nieuwbouw. Dat zeggen economen van de Rabobank, ABN Amro, ING en woningmarktdeskundigen in het gezamenlijk rapport ‘Economisch perspectief voor een grondige renovatie van de woningmarkt’.