Vastgoed Actueel Open Huizen Dag

Ruim 10.000 huizen zijn op zaterdag 30 maart te bezichtigen tijdens de 22ste editie van de NVM Open Huizen Dag. Naar schatting doet een kwart van alle te koop staande huizen mee. Funda geeft tips voor verkopers over de voorbereiding en de rondleiding.

“Bij het kopen van een woning wil je grondig te werk gaan”, stelt NVM-voorzitter Ger Jaarsma. “De NVM Open Huizen Dag hoort daarbij. Het is voor woningzoekenden een uitgelezen kans om je te oriënteren, of om jouw op Funda.nl gevonden droomhuis in het echt te bekijken. Voor deelnemende verkopers is het meedoen aan de NVM Open Huizen Dag ook heel interessant, want ervaring leert ons dat de helft van alle open huizen zo’n twaalf weken later daadwerkelijk verkocht is.”

Neem de bezoekers mee naar de fijnste plek

Funda geeft tips voor verkopers die op deze dag de rondleidingen doen. Zoals: neem bezoekers mee naar de fijnste ruimte: de keuken, de woonkamer of bijvoorbeeld de tuin. En: loop mee maar geef wel ruimte: Boven is vaak persoonlijker, leid daar persoonlijk rond. Beneden en in de tuin kun je mensen wat meer loslaten, in die ruimtes voelt bezoek ontvangen normaler. Laat mensen ook gerust ergens lekker zitten en laat ze ook even met rust. Geef ze de kans om te voelen hoe het is om in jouw huis te wonen.

Aandacht voor huis én tuin

Ter voorbereiding is het slim om huis en tuin op te ruimen en schoon te maken. Te veel persoonlijke zaken zoals foto’s en wasgoed zijn niet handig, de geur van knoflook of asbakken ook niet.

Makelaar Mike Kudrya van Van Sonsbeeck Makelaars laat in een video zien waar verkopers nog meer op moeten letten. Hij onderstreept het belang van voldoende licht in huis. Ook stipt hij aan dat je de waarde van de tuin of het balkon niet moet onderschatten. Dus een verzorgde tuin – kliko’s uit het zicht – vergroot de aantrekkelijkheid van het geheel.

Bekijk hier de video met tips

Voorjaar vergroot de beleving

Volgens Grasmaaiers.net blijkt uit onderzoek dat een mooie tuin de waarde van het huis zelfs verhoogt.
Nu het voorjaar is, kunnen bloeiende planten, een net gazon en fraai tuinmeubilair bijdragen aan de beleving van de bezoekers. Sites als Intratuin.nl en Tuinmeubelshop.nl bieden inspiratie om de tuin wat extra’s te geven waardoor bezoekers verleid kunnen worden.