Kopie van Provadie foto 2

De start-up Provadie heeft een app ontwikkeld waarmee het opstellen van een taxatierapport sneller en efficiënter gaat. De app is nu te downloaden in de App Store en Google Play Store.

Het opstellen van een taxatierapport kan nu met een app, ontwikkeld door de start-up Provadie. Een pilotfase waarin een aantal taxatiekantoren de opname-app testten is succesvol afgerond en de app is vanaf nu beschikbaar.

Vanwege de uitgebreidere rapporten en de huidige drukke marktomstandigheden vond Laurens Hoebert, oprichter van Provadie, dat taxeren sneller en efficiënter moest. “Mijn doel was om een app te ontwikkelen waarmee al het dubbele administratieve werk kwam te vervallen, de kwaliteit omhoog ging en taxeren weer leuk werd.”

Mede door de Autoriteit Financiële Markten en De Nederlandsche Bank wordt de druk op de taxatiebranche opgevoerd om meer kwaliteit te leveren. Taxatierapporten zijn hierdoor de afgelopen jaren steeds uitgebreider geworden en deze ontwikkeling zal zo doorgaan met het ABC-model dat over een jaar wordt geïntroduceerd.

Aanklikken in plaats van schrijven

De ervaringen van de pilot-deelnemers zijn zeer positief en bovendien ervaren opdrachtgevers de opname ook nog eens als professioneler. Uit de pilot blijkt volgens Provadie dat taxateurs het fijn vinden om te weten dat na de opname het rapport bijna klaar is.

Met de Provadie-app loopt de taxateur de gebruikelijke route door de woning en klikt in plaats van te schrijven allerlei zaken aan. Deze input wordt automatisch gegenereerd tot output in een uitgebreid rapport.

In de app vraagt de taxateur tevens documenten op door middel van diverse koppelingen en foto’s krijgen automatisch de juiste benaming mee en komen op de juiste plek in het rapport. Op kantoor schiet de taxateur het rapport eenvoudig in Taxateurs Unie of Taxatieweb en hoeft daar alleen nog de waarde te bepalen en de referentiepanden toe te voegen.

Eerste 20 opnames gratis

De opname-app is in de App Store en Google Play Store te downloaden. Er zijn sinds de lancering van de app twee weken geleden al ruim 165 accounts aangemaakt.

De opname-app kan gebruikt worden voor iedere woning en iedere opdrachtgever. De introductieprijs bedraagt €9,95 per opname. Taxateurs die veel taxeren kunnen een abonnement sluiten waardoor de prijs per opname omgerekend slechts een paar euro kost.

De eerste 20 opnames zijn gratis ter kennismaking.

Meer weten? Kijk op www.provadie.nl