zondag, december 4, 2022
Helpdesk: wijzigingen in Woningwet en Huisvestingswet

BLG Wonen introduceert hypotheek voor verhuurders betaalbare huurwoningen

0
Hypotheekverstrekker BLG Wonen gaat in het eerste kwartaal van 2023 een speciale hypotheekvorm op de markt brengen voor mensen die een woning kopen om deze te verhuren. Om in aanmerking te komen voor deze Verhuurhypotheek moeten verhuurders de huurprijs baseren op het puntenstelsel.
transformatiewoningen

Eerste miljoenen voor flexwoningen

0
Gemeenten krijgen het eerste deel van het geld dat de Rijksoverheid heeft uitgetrokken voor de bouw van flexwoningen binnenkort uitgekeerd. Dertien gemeenten en een samenwerkingsverband krijgen In totaal € 22 miljoen van het Rijk om versneld flexwoningen te bouwen.
verhuurhypotheek

Vastgoed Belang: kleine verhuurders dupe van box 3-regeling

0
Veel kleine particuliere verhuurders kunnen door maatregelen in het Belastingplan 2023 de verhuur niet meer financieren, stelt Vastgoed Belang. Dit treft ook woningzoekenden die een huurwoning willen.
te huur_1_0

Krappe woningmarkt verergert misstanden in huursector

0
De krappe woningmarkt brengt huurders steeds vaker in problemen: van woekerprijzen en achterstallig onderhoud, niet terugbetaalde borg, tot intimidatie en geweld. Huurteams krijgen duizenden klachten per jaar en dat aantal groeit.
woningbeleggers

Woningbeleggers kopen minder panden

0
Het afgelopen halfjaar hebben woningbeleggers minder woningen gekocht. In het eerste halfjaar van 2022 werd ruim 6% van alle verkochte woningen door een investeerder gekocht om deze te verhuren. In 2018 was dat nog 8%. Dat blijkt uit cijfers van Het Kadaster