zondag, juni 4, 2023
Pararius: huuraanbod verschraalt, aantal reacties op woningen explodeert

Pararius: huuraanbod verschraalt, aantal reacties op woningen explodeert

0
Na de kopersmarkt dreigt nu de huurdersmarkt op slot te gaan. Het aantal aanvragen dat binnenkomt op een beschikbare huurwoning is de afgelopen jaren verviervoudigd. Met name in de grote steden is de druk op de vrije sector huurmarkt hard toegenomen. Woningplatform Pararius wijt dit aan de recente overheidsmaatregelen.
wetsvoorstel vast huurcontract

Kamer stemt in met wetsvoorstel; vast huurcontract moet weer norm worden

0
Uit een opinieonderzoek blijkt dat veruit de meeste Nederlanders voorstander zijn van maatregelen voor een betaalbare huur door de overheid. Zoals het verbod op tijdelijke huurcontracten.
Huurwoningmarkt Q1 2023

Huurwoningmarkt Q1 2023: minder transacties, dalende prijzen

0
Het aantal huurtransacties in de vrije sector daalt, zowel in het kale als in het gestoffeerde segment. Ook bij nieuwbouw is een afname te zien. De gemiddelde huurprijs is bovendien voor het derde kwartaal op rij gekrompen. VGM NL-voorzitter Sander Groot spreekt van uitdagende tijden.
beginner in de vastgoedwereld

3 Tips voor beginners in de vastgoedwereld

0
Voor een nieuwkomer in de vastgoedwereld kan het overweldigend zijn om te beginnen. Er zijn veel verschillende aspecten waar rekening mee gehouden moet worden, van het vinden van investeringsmogelijkheden tot het begrijpen van het juridische en financiële aspect van vastgoedbeheer.
studentenwoningen

Huurmaatregelen hebben ook gevolgen voor studentenwoningen

0
De kabinetsmaatregelen voor de vrije sector huurmarkt kunnen ook grote gevolgen hebben voor het aantal studentenwoningen. Door de nieuwe strengere regelgeving dreigen studentenhuizen in de particuliere sector ‘in rap tempo’ te verdwijnen.