maandag, mei 29, 2023

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Doorstroming senioren door betere woonconcepten

maart 16 @ 12:00 - 18:00

Nederland vergrijst. Nu zijn er al 2.3 miljoen 65-plussers en in 2040 zijn dit er 3.3 miljoen. Hoe sluit de woonvoorraad aan op een vergrijzende bevolking? Er is grote behoefte aan nieuwe woonvormen en nieuwe woonconcepten waar senioren aangenaam oud kunnen worden en die senioren verleiden door te stromen uit hun grote (eengezins)woning. Woningen die vaak aantrekkelijk zijn voor andere groepen zoals (startende) gezinnen. Alle reden om de mogelijkheden voor senioren om hun woonbehoefte te kunnen vervullen sterk te vergroten. Ook is het van belang de bewoners zoveel mogelijk te betrekken bij de totstandkoming van het wooninitiatief.

De senior bestaat niet. Het is een kleurrijke groep met diverse woonwensen en een woon carrière achter de rug. We weten dat senioren niet graag verhuizen, zeker niet als de gezondheid nog goed is. Men zoekt niet alleen een woning maar een fijn leven en daarom is de buurt, de omgeving zeker zo belangrijk.

Op veel plaatsen verschijnen nieuwe woonconcepten in ons land waar senioren lang zelfstandig thuis kunnen blijven wonen, vaak met een gemeenschappelijke ruimte en alle bijbehorende voorzieningen.

Doelgroep: vastgoedbeleggers, vastgoedfinanciers, ontwikkelaars/bouwers, vastgoedgebruikers, woningcorporaties, ambtenaren, stedenbouwkundigen, architecten, vastgoedmanagementbedrijven, onderhoudsbedrijven, installateurs, makelaars, adviseurs.

Locatie

Utrecht