duurzaamste huis

Vandaag lanceren Rabobank en De Hypotheekshop de opleiding ‘Erkend adviseur duurzaam wonen’ voor adviseurs en makelaars. De opleiding vergroot de kennis over verduurzaming van woningen.

Vandaag lanceren Rabobank en De Hypotheekshop de opleiding ‘Erkend adviseur duurzaam wonen’ voor adviseurs en makelaars. De opleiding vergroot de kennis over verduurzaming van woningen.

In 2050 moeten 7 miljoen woningen van het aardgas af. Dat betekent isoleren en duurzame maatregelen treffen. Huib de Mulder, Directeur Wonen Rabobank. “Het afgelopen jaar zagen we het aantal huizenkopers dat energiebesparende maatregelen treft bij de aankoop van een woning al stijgen van 4 naar 11%. Met deze opleiding willen we de verduurzaming van de woningmarkt versnellen.”

Brede kennis

Het betreft een online opleiding waarmee adviseurs en makelaars brede kennis kunnen vergaren, van klimaatakkoord tot financieringsoplossingen, en van de BENG-normen tot mogelijke verduurzamingsmaatregelen. Na succesvolle afronding van de opleiding mogen deelnemers de titel ‘Erkend adviseur duurzaam wonen’ voeren, meldt het persbericht van de initiatiefnemers.

Milieu, portemonnee en wooncomfort

Mark de Rijke, directeur De Hypotheekshop: “Verduurzaming is een nieuwe toevoeging aan het vak van adviseur en vraagt om een investering in kennis en vaardigheden. We willen alle klanten bij nieuwe en ook bij reeds lopende hypotheken deskundig adviseren. Verduurzaming komt immers niet alleen ten goede aan het milieu, maar ook aan de portemonnee, de waarde van het huis én het wooncomfort. We merken in de praktijk echter dat veel consumenten met tal van vragen zitten rond verduurzaming, en dat ze het overzicht missen.”

Drie PE-punten

De opleiding ‘Erkend adviseur duurzaam wonen’ is bestemd voor (hypotheek)adviseurs, makelaars en andere geïnteresseerden en ontwikkeld door Rabobank, De Hypotheekshop, Greenhome en Dukers & Baelemans. 
Boeken kan via Dukers & Baelemans en de kosten zijn 59 Euro (inclusief examen). Een succesvolle afronding levert drie PE punten voor het SEH PE-programma.

Bron: Rabobank, Hypotheekshop