Vastgoed 2
Voorzitter NVM-vakgroep wonen Lana Goutsmits-Gerssen: “Wat mij betreft moet de overheid definiëren wie makelaar is en welke competenties daarbij horen. Dat is beter voor de consument én voor ons vak.” - Foto: Raymond Rutting

Vrijdag 3 maart verschijnt Vastgoed 2 met als thema Economie & hypotheken. Een voorproefje: in het magazine een interview met voorzitter van de NVM-vakgroep wonen Lana Goutsmits-Gerssen. “Wat mij betreft moet de overheid definiëren wie makelaar is en welke competenties daarbij horen. Als alle makelaars moeten voldoen aan dezelfde eisen en regelgeving, is dat beter voor de consument én voor ons vak”, zegt Lana Goutsmits-Gerssen.

Neem nu een abonnement en ontvang de nieuwste uitgave

Verder in Vastgoed 2:

  • Afkoeling van woningmarkt, zorg of gezond

Lagere huizenprijzen, minder transacties en meer woningaanbod: de woningmarkt is in rustiger vaarwater terechtgekomen. Is dit een gezonde ontwikkeling? Of juist een zorgwekkende situatie voor de makelaar, omdat deze trends minder geld in het laatje brengen? Het is maar net in welk segment je actief bent: de huur- en nieuwbouwsector zijn grotere zorgenkindjes dan de markt voor bestaande woningen. NVM-vakgroep wonen Lana Goutsmits-Gerssen en chief economist en head of research Madeline Buijs van vastgoedadviseur Colliers geven hun visie.

  • Makelaars kraken bouwambities kabinet

Vastgoed Actueel sprak met bezorgde nieuwbouwmakelaars en een stedenbouwkundige over de haalbaarheid van het kabinetsplan. Met Frank Verveer, directeur/eigenaar van De Keizer Makelaarsgroep en voorzitter van de NVM-afdeling Utrecht, Jasper Siewe van Siewe Makelaars en stedenbouwkundige Christian Rommelse van Studio Bereikbaar.

  • Gunstige ontwikkelingen op hypotheekmarkt

De hypotheekmarkt verandert steeds. Wat zijn de ontwikkelingen waar makelaars wat aan hebben tijdens hun gesprekken met klanten?