salarisonderzoek

Recruitmentspecialist 2B Connected organiseert opnieuw een grootschalig salarisonderzoek naar de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden onder makelaars en vastgoedprofessionals die in loondienst werken.

Om een beter beeld te krijgen van de salarisverhoudingen binnen het vastgoed en de makelaardij, vraagt 2B Connected makelaars een vragenlijst in te vullen. Het salarisonderzoek 2021 kan pas een representatief beeld geven als tenminste 330 makelaars meedoen.

Doet u ook mee? Vul de vragenlijst in

Enquête anoniem en strikt vertrouwelijk

De enquête van het salarisonderzoek 2021 is anoniem en de antwoorden worden strikt vertrouwelijk behandeld. Deelnemen is nog steeds mogelijk. 2B Connected verloot onder de deelnemers een aantal Sodastreams en Dopper-waterflessen. De belangrijkste resultaten van de enquête worden dit najaar gepubliceerd.

Onderzoek 2020: ruim helft respondenten kreeg bonus

Vorig jaar vulden 355 makelaars de vragenlijst in. Toen was het gemiddelde brutosalaris is € 3.391,62, op basis van 40 uur per week. Dat was een flinke toename vergeleken met twee jaar geleden. Iets meer dan de helft van de respondenten (51,5%) kreeg toen tevens een bonus, gemiddeld € 6.220,97. Het hele salarisonderzoek is verschenen in het digitale magazine Vastgoed Actueel.

 

Lees ook: De verdiensten in de makelaardij: het salarisonderzoek van 2020