Vastgoed Actueel hackathon

Vastgoedprofessionals en zogenaamde ‘hackers’ gaan tijdens het Vastgoed Innovatie Event 2017 (VIE2017) op 10 en 11 november 24 uur lang aan de slag met vraagstukken van woningzoekenden. Vier ontwikkelteams worden door organisator Perfectkeur uitgedaagd om baanbrekende toepassingen te ontwikkelen die van de huizenjacht een aantrekkelijke ontdekkingsreis moeten maken.

Vastgoedprofessionals en zogenaamde ‘hackers’ gaan tijdens het Vastgoed Innovatie Event 2017 (VIE2017) op 10 en 11 november 24 uur lang aan de slag met vraagstukken van woningzoekenden. Vier ontwikkelteams worden door organisator Perfectkeur uitgedaagd om baanbrekende toepassingen te ontwikkelen die van de huizenjacht een aantrekkelijke ontdekkingsreis moeten maken. Tegelijkertijd nodigt het keuringsbedrijf ook professionals uit om na te denken over hun eigen rol in een innoverende woningmarkt.

“Dat de woningmarkt de komende 5 á 10 jaar behoorlijk zal veranderen, is vrijwel zeker. Alleen al als je bijvoorbeeld kijkt naar de opkomst van nieuwe technologie zoals blockchain,” vertelt Gerrit van der Heide, directeur van Perfectkeur. “Met die verandering wordt ook de rol van bouwkundigen en makelaars anders, misschien komt die rol zelfs te vervallen. Verdere evolutie van het gebruik van internet, apps en wearables dwingt ons om na te denken over termen als ’artificial intelligence’, ’bots’, ’customer generated content’, ’data-monitoring’, ’omnichannel’, virtual reality en ’the internet of things’.”

Levensbelang

Volgens Van der Heide is het van levensbelang om als ondernemers na te denken over deze innovaties en te zorgen dat bedreigingen kansen worden: “We willen oplossingen creëren, waarmee wij als vastgoedprofessionals een nieuwe rol van betekenis gaan spelen.”

Break-out sessies

Tijdens een lunch op 10 november, de eerste dag van VIE2017, denken vastgoedprofessionals met elkaar na over oplossingen. Han Tuttel, maker van makelaar-vergelijkingssite WieIsDeBesteMakelaar.nl, begeleidt de brainstormsessie. In zogenaamde ‘break-out sessies’ geven deze professionals input aan de software-developers – de ‘hackers’ – vanuit hun eigen vakgebied.

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Aanmelden voor VIE2017 of alleen de lunch tijdens het Vastgoed Innovatie Event 2017 kan via www.vie2017.nl.