Vastgoed Actueel blog Verf.nl

​Wie in het vastgoed zit, beseft maar al te goed hoe belangrijk het is dat zijn panden aantrekkelijk zijn en vooral blijven. Het is zonde als de waarde van panden daalt omdat deze niet meer aantrekkelijk zijn voor het oog. Daarom is het van belang om eens in de zoveel tijd te investeren in je vastgoed en de kwaliteit hiervan.

Wie in het vastgoed zit, beseft maar al te goed hoe belangrijk het is dat zijn panden aantrekkelijk zijn en vooral blijven. Het is zonde als de waarde van panden daalt omdat deze niet meer aantrekkelijk zijn voor het oog. Daarom is het van belang om eens in de zoveel tijd te investeren in je vastgoed en de kwaliteit hiervan.

Er zijn veel verschillende manieren om panden aantrekkelijk te houden. Een daarvan is renoveren. Hoe gaat deze renovatie in zijn werk en welke delen van een pand zijn belangrijk om te renoveren? Hoe zorg je ervoor dat je onderhoudsvrij renoveert?

De meerwaarde van een taxateur

Het is belangrijk om te weten waar je aan begint. Een taxateur kan informatie verschaffen over de waarde van het pand en kan ook advies geven over hoe de waarde hoger kan worden.
Zolang je als vastgoedeigenaar niet weet wat je moet renoveren, is het dweilen met de kraan open. Het kan zijn dat er al veel winst te behalen is met alleen het renoveren van de muren, maar het kan ook zijn dat het hele pand gerenoveerd moet worden om de waarde hoog te houden.

Een specialist gebruikt goede verf

Voor het hands-onwerk is het aan te raden een aannemer of klusjesman in te huren. Het ligt er maar net aan hoe groot de klus is. Vaak werkt een aannemer met verschillende partijen, omdat hij het hele project leidt. Voor een renovatie van een paar muren is dit natuurlijk niet nodig.
Kwaliteit is hierbij erg belangrijk, want het is niet de bedoeling dat bewoners gaan klagen. Informeer bij vakmensen uit je directe omgeving, of lees recensies op internet.
Ga vervolgens een gesprek aan met de klusjesman en vraag hoe hij te werk gaat. Gebruikt hij bijvoorbeeld kwalitatief goede verf, zoals Sikkens Rubbol? Dat is een goed teken. Sikkens verf bestellen kan iedereen overigens ook gemakkelijk zelf doen. Sikkens Rubbol is er in verschillende varianten en is een lak van hoge kwaliteit. De lak is bestand tegen alle mogelijke weersinvloeden en kan jaren mee. Ideaal dus voor gebruik bij vastgoed.