2e9dcdcca4714b387ff51f2394d63a23_L

De eerste NVM Open Huizen Dag van 2015 is achter de rug. Een uitgelezen moment om het aantal bezichtigingen te evalueren. Zijn er woningen waarbij het aantal kijkers wat tegenvalt? Wellicht hebben deze woningverkopers wat meer advies en ondersteuning nodig bij het – voor de juiste doelgroep – voorbereiden van hun woning op de bezichtiging. Hier vier tips!

 


De eerste NVM Open Huizen Dag van 2015 is achter de rug. Een uitgelezen moment om het aantal bezichtigingen te evalueren. Zijn er woningen waarbij het aantal kijkers wat tegenvalt? Wellicht hebben deze woningverkopers wat meer advies en ondersteuning nodig bij het – voor de juiste doelgroep – voorbereiden van hun woning op de bezichtiging. Hier vier tips!

Een opgeruimde en frisse woning kan het verschil maken tussen een snelle, succesvolle verkoop en een woning die maandenlang -zo niet jarenlang- op de markt staat. Help uw klanten daarom met een optimale woningpresentatie door onderstaande adviezen met ze te delen.

De liefde begint online…

De Ploeg 3 - 7 

De zoektocht naar een andere woning begint in de meeste gevallen online. Daarom is het cruciaal dat er goede foto’s beschikbaar zijn van alle ruimtes. Een ervaren vastgoedfotograaf weet precies hoe een ruimte het best gefotografeerd kan worden om het meest optimale resultaat te behalen. Professionele fotografie is niet alleen beter voor de verkoopbaarheid van de woningen in uw portefeuille, het staat ook een stuk beter op uw website. Natuurlijk is het wel van belang dat de foto’s vervolgens ook overeen komen met de werkelijkheid. Bespreek dat vooraf met de woningverkoper want het is zonde als potentiële kopers afhaken omdat de verwachting van de woning niet overeen komt met de werkelijkheid. 

De eerste indruk: de buitenkant!

Moonslaan 22 - 1 kopieMoonslaan 22 - 2b kopie   

Natuurlijk gaat er veel aandacht uit naar de optimale presentatie van de binnenkant van de woning. Dat is immers de leefruimte waar de toekomstige bewoner zich meteen op z’n gemak moet voelen. Maar de eerste indruk begint nog voordat de gast het huis betreedt, buiten. Groene tegels, dorre struiken of een onverzorgde tuin kunnen een vroegtijdige afknapper teweeg brengen. Help uw klanten eraan herinneren om ook de voorkant van het huis aan een grondige opfrisbeurt te onderwerpen om hun kansen op een succesvolle verkoop te vergroten. Een likje verf op de voordeur, het monteren van een nieuwe brievenbus of huisnummer en het verwijderen van de groene aanslag van de tegels, alles om een positieve eerste indruk te maken! 

Optimaliseer de ruimtebeleving

Schutterlaan 62 - 16 

De meeste huizenkopers zijn dol op woningen met veel ruimte en opbergmogelijkheden. Bespreek met uw klant op welke manier dit het best inzichtelijk kan worden gemaakt. Door de meubels op een andere plek of in een andere richting te plaatsen kan een ruimte al veel ruimer lijken. Een vastgoedstylist kan u daarbij adviseren. Daarnaast is het wellicht een optie om kasten, opslagruimtes en de garage eens grondig op te ruimen. Dat geeft niet alleen een frisse en opgeruimde indruk, het helpt potentiele kopers om een betere inschatting te maken van de beschikbare opslagruimte die de woning te bieden heeft. Adviseer in ieder geval om alle persoonlijke spullen (foto’s etc.) voorafgaand aan de bezichtiging weg te halen. 

Verras de kijker…aangenaam!

30611351 

Kijkers willen niet worden verrast met achterstallig onderhoud, dus adviseer uw klanten om de woning van tevoren nog even na te lopen en eventuele kleine reparaties uit te voeren. Onaangename luchtjes kunnen worden verdreven door de woning vooraf nog een uurtje te luchten of luchtverfrissers te plaatsen. Om de kijkers wel aangenaam te verrassen kunnen de woningverkopers flesjes water en een kleine versnapering klaarzetten. En om direct een frisse indruk te maken, een bos verse bloemen op tafel!  

 

Meer informatie over styling op www.spotonvastgoedstyling.nl 

 

Fotografie: SHOOT! Vastgoedfotografie