Vastgoed actueel - blockchain

LegalThings en OSRE zijn met elkaar om de tafel gegaan om in eerste instantie het genereren van huur- en koopcontracten te integreren in de workflow van het OSRE Woningdossier. Hiermee is LegalThings officieel service provider van het OSRE platform geworden. Beide organisaties zijn van mening dat technologiebedrijven beter kunnen samenwerken dan alles zelf maar bouwen en en uitvinden. 

LegalThings en OSRE zijn met elkaar om de tafel gegaan om in eerste instantie het genereren van huur- en koopcontracten te integreren in de workflow van het OSRE Woningdossier. Hiermee is LegalThings officieel service provider van het OSRE platform geworden. Beide organisaties zijn van mening dat technologiebedrijven beter kunnen samenwerken dan alles zelf maar bouwen en en uitvinden. Dat schrijft Vastgoed Journaal. 

Jurjen Thomas (OSRE): “Hiermee zetten we weer een belangrijke stap in het realiseren van onze missie. In het proces naar het volledig automatiseren van de vastgoedtransactie is het automatische genereren van het contract een belangrijk onderdeel. Uiteraard hadden we dit zelf kunnen bouwen, maar LegalThings levert niet alleen technologie om het contract te genereren, maar doet dit ook slim. Door het loggen van de audittrail op blockchain (private/public).”

Rick Ros (LegalThings One): “Onze samenwerking met OSRE past precies in de visie die LegalThings heeft voor blockchain toepassingen binnen het vastgoed. OSRE heeft de kennis van de markt en levert een kant en klare oplossing voor de vastgoedtransactie. LegalThings levert de oplossing voor automatisch gegenereerde contracten, decentrale workflows en het vastleggen van data door middel van onze blockchain. Dit is een eerste stap. Vervolgstappen kunnen processen worden zoals bijvoorbeeld KYC (Know Your Client) waarmee het validatieproces nog verder wordt geautomatiseerd met behulp van blockchain technologie. Door met partijen zoals OSRE te werken die weer hun eigen expertise hebben , kun je veel concretere oplossingen bieden”.

Legal Things

LegalThings ontwikkelt blockchain oplossingen om complexe processen bij bedrijven en overheden slimmer en digitaal te maken. De blockchaintoepassing LegalThingsOne is geschikt voor alle bedrijven en organisaties die binnen een proces met meerdere partijen samenwerken, deze bedrijfsprocessen willen automatiseren door automatische uitwisseling en iedere gedane en toekomstige actie inzichtelijk willen maken. LegalThings heeft onder andere opdrachtgevers zoals overheidsinstanties, vastgoedpartijen, financiële instellingen en logistiek bedrijven.

OSRE

Het WoningDossier maakt de verkoop of verhuur van vastgoed efficiënt. Dankzij handige functies en slimme algoritmes automatiseert OSRE de vastgoedtransactie van A tot Z. Van het vinden en beheren van kandidaten tot het tekenen van het contract. Eén gebruiksvriendelijk systeem waarin alle betrokkenen samenwerken. OSRE bedient inmiddels meer dan 60 opdrachtgevers onder andere: woningcorporaties, beleggers en ontwikkelaars.

Bron: Vastgoed Journaal