Vastgoed actueel - Rotterdam

De hoogste woontoren van Nederland, de Zalmhaventoren, wordt gebouwd in Rotterdam. De toren wordt 215 meter hoog en is onderdeel van het nieuwbouwplan De Zalmhaven, met maar liefst 475 woningen. Dat meldt top010.nl.

De hoogste woontoren van Nederland, de Zalmhaventoren, wordt gebouwd in Rotterdam. De toren wordt 215 meter hoog en is onderdeel van het nieuwbouwplan De Zalmhaven, met maar liefst 475 woningen. Dat meldt top010.nl. In de toren worden circa 260 appartementen opgenomen, in de twee lagere torens 180 appartementen en 35 eengezinswoningen. 

Donderdag 25 oktober gaat de bouw van de Zalmhaventoren officieel van start onder toeziend oog van onder andere wethouder Bas Kurvers. In de zomermaanden is gestart met de sloop van van het oude Nedlloyd Huis aan de Gedempte Zalmhaven.

Uitkijkplatform

Op de 190 meter hoge woontoren komt een 25 meter hoge mast, een architectonische afwerking, waardoor de totale hoogte 215 meter wordt. Ook komt er een uitkijkplatform, dat publiek toegankelijk is. Het moet een nieuwe toeristische attractie worden, naar voorbeeld van panoramaplatforms in Azië en Amerika. Het uitkijkplatform komt op 185 meter hoogte, iets hoger dan de spacetower van de Euromast, maar dan midden in de stad. De toren is ontworpen door architect Diederik Dam van Dam & Partners.

Twee woontorens van 70 meter

Naast de hoge Zalmhaventoren aan het gedempte Zalmhavenpark zijn twee woongebouwen gepland van ongeveer 70 meter met 180 appartementen op een plint van 4 bouwlagen met 35 eengezinswoningen. Het ontwerp is van Kaan Architecten. De twee woongebouwen worden geprojecteerd op een onderbouw van 4 bouwlagen en zijn zodanig gepositioneerd dat vanuit de omringende woongebouwen het uitzicht naar de rivier en de Kop van Zuid behouden blijft. 

De Zalmhaven wordt ontwikkelt door projectontwikkelaars AM en Amvest, samen verenigd in Zalmhaven C.V.

Bekijk hier het ontwerp van de Zalmhaventoren. 

Bron: Top010.nl