Foto Equote

Om de woning van je dromen te financieren, is een hypotheek afsluiten cruciaal. Niet alleen bij het aanschaffen van de eerste woning, maar ook voor wie wil doorstromen naar bijvoorbeeld de vierde, blijft het belangrijk om een weloverwogen keuze te maken.

Voor vele starters is een hypotheek aanvragen een raadsel. Ze weten niet zeker hoe dit proces werkt of hoeveel geld er aangevraagd kan worden. Hoe hoog een hypotheek kan worden, moet eerst vastgesteld worden. Vervolgens moet er uit de vele soorten hypotheken een passende gekozen worden. Gedegen hypotheekadvies kan helpen tijdens het maken van deze keuze.

Soorten hypotheken

Een hypotheek is niets anders dan een lening die afgelost moet worden. Er zijn verschillende hypotheekvormen die dit mogelijk maken. De annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek worden veruit het meest gebruikt.

Wie de maandlasten gelijk wil houden, kiest voor een annuïteitenhypotheek. De rente aan het begin van de hypotheek is relatief hoog in vergelijking met het bedrag dat men aflost. Dit verschuift na een tijd, waarbij er langzamerhand een hoger bedrag afgelost wordt terwijl de rente afneemt. Door deze geleidelijke verschuiving kan men ervanuit gaan dat het bedrag dat maandelijks wordt afgelost, gelijk blijft.

Wie de hypotheek sneller af wil lossen, kiest voor een lineaire hypotheek. Het bedrag dat maandelijks afgelost wordt blijft bij deze variant gelijk. Het verschil is echter dat de rente afneemt. Afhankelijk van persoonlijke voorkeur kan er een keuze gemaakt worden tussen deze twee soorten hypotheken. Buiten deze twee veel gebruikte varianten zijn er ook overige mogelijkheden, waaronder een aflossingsvrije hypotheek, een beleggingshypotheek en een spaarhypotheek. De beste manier om erachter te komen welke hypotheek passend is, is door in overleg te gaan met een specialist en hypotheekadvies aan te vragen.

Hypotheekadvies dat bij persoonlijke wensen aansluit

Iedereen heeft wensen en persoonlijke voorkeuren als het aankomt op het afsluiten van een hypotheek. Vaak komt dit door de persoonlijke situatie een aanvrager. Aangezien een hypotheek een lening is die wordt afgesloten en afgelost moet worden, is het cruciaal dat er een hypotheek gekozen wordt die het best past bij de huidige situatie van de persoon.

Een erkend financieel adviseur kan duidelijkheid brengen in de wereld van hypotheken. Ook kan hij of zij de diverse soorten hypotheken voorleggen, waarna men de juiste keuze kan maken. Aangezien de wet- en regelgeving in Nederland continu verandert, is het noodzakelijk dat deze experts de kennis op dit gebied bezitten. Erkend financieel adviseurs houden de consument op de hoogte van de huidige stand van zaken en aandachtspunten binnen de markt. Om een goede, passende keuze te maken, is het verstandig om deze professional in te schakelen tijdens het oversluiten van een hypotheek.