Nieuwbouwproject Wonderwoods verkozen tot best presterende bouwplaats
Prijsuitreiking Wonderwoods. Foto: St. Bewuste Bouwers

Het prestigieuze nieuwbouwproject Wonderwoods in hartje Utrecht is volgens de Stichting Bewuste Bouwers de ‘Best presterende bouwplaats’. De locatie is ‘om door een ringetje te halen’ en er is extra aandacht voor de veiligheid en het welzijn van medewerkers.

De Stichting Bewuste Bouwers wil de bouwwereld een positieve impuls geven. Hun drijfveer is professionaliteit zichtbaar te maken en de uitwisseling van ideeën en ervaringen te stimuleren. Dit gebeurt o.a. via een gedragscode. Einddoel is het imago van de bouw continu te verbeteren.

Hoogste auditscore

Jaarlijks maakt de stichting na een ronde audits de best presterende bouwplaatsen bekend. Wonderwoods van Bouwcombinatie Wonderwoods v.o.f. kwam uit 291 inzendingen met de hoogste auditscore als grote winnaar uit de bus. De bouwplaats presteert volgens de stichting op alle pijlers van de gedragscode ‘boven de norm’, met een keurige bouwplaats en extra aandacht voor de veiligheid en het welzijn van medewerkers.

Tijdens dezelfde bijeenkomst ontving Wonderwoods ook de Best Practice Publieksprijs voor de ‘Wayfinding’. De duidelijke bebording, belijning op de weg, pictogrammen, routebeschrijvingen en aanvullende informatie, zorgen ervoor dat het bouwverkeer precies weet welke toegangspoort en losplaats gebruikt moeten worden. ‘Een logistiek hoogstandje dat Bewuste Bouwers nog niet eerder heeft gezien op een bouwplaats’, aldus de stichting.

Vastgoed Actueel Utrecht

360 bomen en 9.640 struiken

Wonderwoods is een zogeheten mixed-use nieuwbouwproject met twee groene torens bij het centraal station van Utrecht. Er worden circa 160 koopwoningen en circa 250 huurwoningen in gerealiseerd. Daarnaast komen er kantoren, horeca, commerciële functies, een fietsenstalling en een parkeergarage. Blikvanger worden de 360 bomen en 9.640 struiken en heesters in het gebouw die het bos terug naar de stad moeten brengen.

De bouw is gestart in 2020 en de oplevering begint naar verwachting eind 2023. Eerder werd Wonderwoods al door European Property Awards uitgeroepen tot beste mixed-use project van Nederland.