e99733dd28511f6c3374da0dd85253f3_L

Rots-Vast, Domica en 123 Wonen zijn in de eerste helft van dit jaar de drie grootste verhuurmakelaars van Nederland. Dat blijkt uit de twee Top 25 lijsten van verhuurmakelaars die online huurplatform Pararius samenstelde voor Vastgoed.

 


Rots-Vast, Domica en 123 Wonen zijn in de eerste helft van dit jaar de drie grootste verhuurmakelaars van Nederland. Dat blijkt uit de twee Top 25 lijsten van verhuurmakelaars die online huurplatform Pararius samenstelde voor Vastgoed.

De Top 25 lijsten zijn samengesteld op basis van het aantal aangeboden huurwoningen op Pararius tussen 1 januari en 1 juni 2015. Jasper de Groot, directeur van Pararius stelde een lijst samen inclusief de overkoepelende franchiseketens en een met enkel de individuele vestigingen. De lijsten zijn representatief, aldus De Groot. “Wij zijn het grootste woningverhuurplatform van Nederland, met een marktaandeel van 70 procent van het huuraanbod, maandelijks 1,2 miljoen bezoekers en jaarlijks 60.000 verhuringen.”

De Groot erkent wel dat niet het volledige aanbod is meegeteld van alle verhuurmakelaars die adverteren op Pararius. Dat komt doordat een woning bij meerdere makelaars in het bestand kan zitten, maar slechts namens één kantoor op Pararius staat. “In de huurmarkt geven eigenaren vaak toestemming aan meerdere verhuurmakelaars om hun woning online te presenteren. Om vertroebeling te voorkomen, staan wij echter niet toe dat meerdere makelaars adverteren voor een en dezelfde woning. In het aanbod zit dus een overlap die niet zichtbaar is op onze site en dus ook niet in de lijsten.”
 

Top 25 Verhuurmakelaars
Inclusief overkoepelende franchiseorganisaties

Nummer 1 tot en met 3 van de Top 25 opereren landelijk. Dat een kantoor niet per se landelijk actief hoeft te opereren om groot te worden, bewijst de nummer 4 van de algehele ranglijst: House Hunting. Dit – voor het publiek relatief onbekende – franchise kantoor legt zich helemaal toe op de verhuur in Zuidwest-Nederland. Ook Nederwoon, Huurzo en Pro Housing (nummers 10, 15 en 25) zijn geen landelijke spelers, maar regiospecialisten. Een andere opvallende naam is Perfect Housing, nummer 6 in de algehele lijst. Het bedrijf richt zich veelal op huurders uit het buitenland en is gespecialiseerd in het huisvesten van expats in ons land. Perfect Housing heeft slechts drie partnervestigingen in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam, maar per vestiging het hoogste aantal woningen op het huurplatform: 77. 

Top 25 franchise-page-001

 

Top 25 Verhuurmakelaars
Individuele vestigingen

Als we kijken naar de individuele vestigingen, staan er uiteraard hele andere namen in de Top 5. Op nummer 1 staat Overbruggingsverhuur.nl, een kantoor dat zich heeft gespecialiseerd in tijdelijke verhuur. De Groot: “Tijdens de crisis was verhuur op basis van de Leegstandswet zeer populair. Deze ontwikkeling is nog steeds gaande. Dat verklaart de hoge positie van Overbruggingshuur, een relatief jonge speler in de markt, die enkel en alleen werkt met de Leegstandswet.”

Het overgrote deel van de kantoren in de Top 25 vestigingen is werkzaam in Zuid-Holland en Brabant. De Groot verklaart: “Met steden als Rotterdam, Den Haag, Leiden en Delft kent Zuid-Holland een veel grotere vrije sectorhuurmarkt dan Noord-Holland.” Opvallend is ook dat drie van de individuele kantoren in de Top 5 in Brabant zijn gevestigd. In Eindhoven, om precies te zijn. “Eindhoven heeft een grote huurmarkt. Dat komt onder andere door de grote expatcommunity die afkomt uit het hoge aantal innovatieve hightechbedrijven in de regio”, aldus De Groot. 

Top 25 Individuele vestigingen-page-001

 

Exemplaar ontvangen?

Ik wil een proefabonnement op het magazine en wil de Special Verhuur nagezonden krijgen.