De verbouwde fabriekshal van Neerlandia

De verbouwing van de monumentale fabriek van Draadindustrie Neerlandia in Utrecht is afgerond. Op vrijdag 9 juni zijn de 66 appartementen van Neerlandia opgeleverd aan Altera Vastgoed.

De verbouwing van de monumentale fabriek van Draadindustrie Neerlandia in Utrecht is afgerond. Op vrijdag 9 juni zijn de 66 appartementen van Neerlandia opgeleverd aan Altera Vastgoed, waarmee de tweede en laatste fase van het project is afgesloten.

Delen van het karakteristieke fabrieksgebouw zijn behouden gebleven, zo werden onder andere de 35 meter hoge schoorsteen en de historische gevel in ere hersteld. Deze delen zijn gecombineerd met hedendaagse architectuuruitingen en aangepaste materialisatie. “Van oude fabriek, naar nieuwbouw appartementencomplex, met verbluffend eindresultaat!”, aldus Peter Pailisen, directievoerder BOAG.

De bouw is in handen van Lithos bouw & ontwikkeling. De eerste fase van dit project omvatte 130 woningen en appartementen. De tweede fase omvat 66 appartementen, een parkeergarage en horecaruimte. Het betreft met name 2-kamerappartementen met een woonoppervlakte van gemiddeld 50 m2 en een luxe uitrustingsniveau. De verhuur van de appartementen is erg snel gegaan en alle appartementen zijn verhuurd. Lithos neemt naast de realisatie van de appartementen en horeca ook de aanleg van de openbare ruimte voor haar rekening.

De in 1914 gebouwde fabriekshal van Neerlandia ligt aan de Draadnagelweg in de Utrechtse wijk Oud Hoograven.