Koopstarters op de woningmarkt
Foto: ERA vb&t Makelaars

ERA vb&t Makelaars heeft digitale concurrent Huisportaal.nl overgenomen. Het Eindhovense bedrijf met vestigingen in Eindhoven, Helmond, Den Bosch en Maastricht, zet daarmee een volgende stap in het verkopen van woningen op internet.

De landelijke makelaarsdienst Huisportaal.nl bestaat sinds 2017 en biedt huizenverkopers de mogelijkheid de woning online te koop te zetten. ERA vb&t Makelaars neemt met de overname een landelijk werkende concullega over, die jaarlijks 4.500 bezichtigingen van huizen doet. Daarnaast krijgt het toegang tot een online verkoopkanaal.

ERA vb&t Makelaars introduceerde in 2017 Easie

Eerder kwam ERA vb&t al met de introductie van Easie; een regionale online service waarbij de klant zelf kan kiezen voor een dienst of een pakket aan diensten. Easie werkt niet traditioneel op basis van een percentage van de verkoopprijs van een huis, maar op basis van een prijs per afgenomen dienst of pakket.

‘De tijd van one size fits all is echt voorbij’

Patricia Goudswaard, directeur ERA vb&t Makelaars: “De tijd van traditionele makelaardij en one size fits all is voorbij. Onze klanten staan centraal en we moeten constant blijven vernieuwen om hen positief te verrassen. De overname van Huisportaal en de eerdere introductie van Easie zijn mooie concrete stappen om aan die wensen te voldoen.”

Instappakket of servicepakket

Met Huisportaal.nl kunnen woningverkopers voor 395 euro een instappakket krijgen, een opname van de woning en een prijsadvies door een NVM-makelaar, een vermelding op Funda en raamposters. Het werk moeten ze vooral zelf doen. Voor een paar honderd euro meer zijn er duurdere pakketten waarbij de NVM-makelaar de huiseigenaar meer klussen uit handen neemt, zoals de onderhandelingen. Het duurste servicepakket kost 950 euro. Ook voor de verhuur van woningen biedt Huisportaal.nl een dienstenpakket.

Over ERA vb&t Makelaars

ERA vb&t Makelaars is een regionale partner op het gebied van aan- en verkoop van bestaande woningen en nieuwbouwprojecten. Daarnaast ontzorgt ERA vb&t haar klanten met partnerships in aanverwante diensten zoals hypotheekadvies, bouwadvies, verhuisservice, het begeleiden van expats en het vinden van een aannemer. ERA vb&t is onderdeel van vb&t Groep; een overkoepelende organisatie die verschillende bedrijfsonderdelen op het gebied van huisvesting herbergt.