Nationale Nederlanden lanceert een nieuwe duurzame hypotheek. De kersverse NN-dochter Woonnu heeft als doel consumenten te helpen hun huis te verduurzamen. Daarnaast verleent de nieuwe hypotheekverstrekker rentekorting vanaf energielabel B.

Met Woonnu speelt Nationale Nederlanden in op de groeiende behoefte van consumenten en hypotheekadviseurs naar duurzame oplossingen op de woningmarkt. Tevens wil de verzekeraar hiermee haar betrokkenheid aantonen bij de uitvoering van het Klimaatakkoord.

Lees verder onder de afbeelding

Platform voor institutionele investeerders

Woonnu verstrekt hypotheekoplossingen voor de aankoop en/of verduurzaming van woningen en beloont duurzaam wonen met een korting op de hypotheekrente. Woonnu is een hybride regieplatform waarbij institutionele investeerders in de Nederlandse hypotheekmarkt kunnen stappen. Financiering komt niet alleen vanuit investeerders. Ook Nationale-Nederlanden zelf is investeerder. Op het Woonnu platform krijgen investeerders de mogelijkheid om samen de vergroening van de Nederlandse woningmarkt te versnellen.

Garanties energielabel

‘Bij Woonnu vinden we dat duurzamer wonen voor iedereen mogelijk moet zijn. Daarom ontzorgen we met onze verduurzamingscheck consumenten en hypotheekadviseurs’, aldus Patricia Plass, directeur Woonnu. “Ook is het mogelijk een op-maat-gemaakt adviesrapport van een onafhankelijke partij te ontvangen. Daarin staan garanties over de exacte investering en het te behalen energielabel. Deze partij voert de maatregelen uit en biedt hulp bij het aanvragen van subsidies en het regelen van het nieuwe energielabel.”

Lees verder onder de afbeelding

Rentekorting

Het verlagen van de energierekening én de waardestijging van de woning zijn belangrijke redenen voor consumenten om te verduurzamen. Echter, in de praktijk blijkt dat de besparing op de energierekening in veel gevallen een onzekere factor is. Daarom biedt Woonnu een rentekorting op de hypotheek. Deze geldt vanaf energielabel B tijdens de hele looptijd en voor de volledige hypotheek. Daarnaast biedt Woonnu hypotheken waarbij de rente automatisch daalt in een lagere risicoklasse.

Onafhankelijke hypotheekadviseur

Een bepaald aantal onafhankelijke hypotheekadviseurs en adviesketens biedt Woonnu vanaf heden aan. Zij krijgen bij het aanvragen van de hypotheek inzicht in de totale financieringsbehoefte van de consument.

Lees ook over ‘meer lenen met groene hypotheek’ van onze Helpdesk: https://bit.ly/2Edxk4A