Dit zou jouw volgende uitdaging kunnen zijn, kijk verder!

65

Partnercontent

Heb je leidinggevende capaciteiten, houd je altijd overzicht, ben je stressbestendig en kun je goed met mensen omgaan? Dan is een baan als coördinator uitvoeringsfase misschien iets voor jou. Maar wat doet een coordinator in de bouwsector eigenlijk? Hij of zij zorgt dat de inzet van onderaannemers en zzp’ers op de juiste manier verloopt en ziet erop toe dat de veiligheidsmaatregelen op de juiste manier worden toegepast. Coördinatoren zijn de spil op de bouwplaats en het eerste aanspreekpunt als het gaat om klachten en vragen. Getalenteerde en gekwalificeerde coördinatoren worden begeerd door veel verschillende bedrijven. Werkzoeken als coördinator lijkt dus een eitje, maar je moet een potentiële werkgever natuurlijk nog wel even overtuigen van het feit dat jij de juiste kandidaat bent. In dit artikel geven we je handige tips hoe jij deze uitdaging aan kunt gaan. Succes!

Schrijf een goede sollicitatiebrief
De sollicitatiebrief is het eerste dat een recruiter of HR-medewerker onder ogen krijgt, zorg dus dat je meteen verpletterende indruk maakt. Met een goede brief laat je bovendien zien dat je makkelijk communiceert en dat is een belangrijke eigenschap voor een goede coördinator uitvoeringsfase. Daarnaast zijn je krachtige persoonlijkheid en leidinggevende kwaliteiten zaken die naar voren moeten komen. Dat betekent niet dat je maar een standaard riedeltje op moet dreunen, een sollicitatiebrief is een persoonlijke presentatie die op jouw lijf is geschreven. Als het goed is zegt het iets over jou als professional én als mens. 

Begin meteen goed
Hoewel er schaarste heerst komen op een interessante baan als coördinator nog steeds veel reacties binnen. Het is daarom belangrijk om een sollicitatiebrief enthousiast en gemotiveerd te beginnen. Refereer eerst nog even naar waar je de vacature hebt gevonden en waarom juist jij de beste kandidaat bent. Het is essentieel dat je direct de naam noemt van degene waar je contact mee hebt gehad binnen het bedrijf. Dat is meteen een goede tip; bel altijd een contactpersoon voor meer informatie. Daarmee laat je zien dat je actief actie onderneemt als je iets wil bereiken.

Weet bij wie je solliciteert
Het is een goed idee om zoveel mogelijk over het bedrijf en de openstaande functie te weten te komen. Ga naar de website, bel de contactpersoon, onderzoek of je iemand kent die er werkt of heeft gewerkt. Op die manier heb je relevante informatie dat je kunt gebruiken om je toekomstige werkgever te overtuigen van je toegevoegde waarde. Buig je kwaliteiten richting de functie-eisen die in de vacaturetekst staan zodat je voldoet aan de behoeften van het bedrijf.