maandag, december 5, 2022
In Utrecht gaan eerste bewoners gedwongen van het gas af

Gemeenteraad Utrecht stemt in: eerste bewoners gedwongen van het gas af

0
De Utrechtse woonwijk Overvecht-noord is waarschijnlijk de eerste Nederlandse wijk waar bewoners gedwongen van het gas af gaan. De gemeenteraad stemt er vanavond over. De verwachting is dat meer gemeenten volgen.
starters woningmarkt

Bijna twee keer modaal inkomen nodig om huis te kopen

0
Jonge starters op de woningmarkt moeten bijna twee keer een modaal salaris verdienen om aan een koopwoning te kunnen komen, blijkt uit berekeningen van Rabobank. Door gestegen woningprijzen, hogere hypotheekrentes en strengere leennormen is de drempel voor starters nog hoger geworden.
Vastgoed actueel energielabel

Prijs woning met hoog energielabel stijgt sneller

0
De prijzen van duurzame woningen stijgen sneller dan die van minder energiezuinige huizen. In september waren huizen met een energielabel A 10% duurder dan een jaar eerder. Bij huizen met een D-label of lager was de prijsstijging 6,5%.
bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Het belang van een goede bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

0
Tijdens het koop- en verkoopproces en andere bedrijfsactiviteiten van de makelaar kan er helaas wel eens iets mis gaan. Het is daarom belangrijk om een goede bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering te hebben.
Regulering huurmarkt vrije sector kan leiden tot wachtlijsten

Regulering huurmarkt vrije sector kan leiden tot wachtlijsten

0
Regulering van de middenhuur leidt niet alleen tot lagere rendementen voor woningbeleggers, maar ook tot minder verhuisbewegingen. Dat zou een slechte ontwikkeling zijn, zegt DNB in een analyse.