Cees de Jong (oud-BNP Paribas) wordt directeur Vastgoedpro
Cees de Jong was verantwoordelijk voor de introductie van de maandlastenbescherming. Foto: Vastgoedpro

Cees de Jong wordt per 15 april algemeen directeur van Vastgoedpro. De Jong werkte tientallen jaren bij BNP Paribas Cardif Netherlands en was hier verantwoordelijk voor de introductie van de hypotheekbescherming in de Nederlandse woningmarkt.

Het bestuur staat unaniem achter de benoeming van Cees de Jong (53). “Hij heeft met zijn ruime ervaring een goede kijk op de markt. Samen met het bestuur, leden en medewerkers kan hij de vereniging weer door laten ontwikkelen.”

Bescherming tegen risico’s

De Jong vervulde 24 jaar bestuurlijke functies bij de Nederlandse vestiging van de Franse verzekeringsmaatschappij BNP Paribas Cardif. Hij was er onder andere commercieel directeur en CEO. BNP Paribas Cardif richt zich in Nederland vooral op de bescherming van maandlasten tegen risico’s als arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en overlijden. In de jaren negentig introduceerde het bedrijf het concept betalingsbescherming op de Nederlandse markt.

Raakvlakken met woningmarkt

Tijdens zijn werk in de verzekeringswereld heeft De Jong de vastgoedsector nauwlettend in de gaten gehouden. “Mijn netwerk beslaat vrijwel alle disciplines. Dit komt goed van pas, aangezien het functioneren van deze sector om een goede ketenwerking vraagt. Een integrale aanpak is noodzakelijk.”

Tot nu toe lag zijn focus bij het betaalbaar houden van een woning bij inkomensdaling. “Maar juist de toegankelijkheid van de huizenmarkt is nu een grote uitdaging. Zoals de beschikbaarheid van woningaanbod, de integriteit van vastgoedprofessionals en een optimale samenwerking van alle stakeholders. De vereniging Vastgoedpro kan daar in mijn ogen aan bijdragen en is een meerwaarde in de vastgoedwereld. Ik kijk er naar uit om aan het roer te staan van deze prachtige vereniging.”

Belangenbehartiging

Vastgoedpro is de Nederlandse beroepsvereniging voor makelaars, taxateurs, bouwkundig keurders en andere vastgoedprofessionals. De vereniging telt ongeveer 750 leden en verzorgt facilitaire ondersteuning en belangenbehartiging. Ook verzorgt zij deskundigheidsbevordering op het gebied van bouwkundig keuren, makelen en taxeren. Voorzitter van Vastgoedpro is Shirley Kneepkens.